Atletičarima u listopadu nova dvorana

Atletičarima u listopadu nova dvorana

Na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 1,  predstavljen je projekt nove atletske dvorane, kojom bi se atletičari koristili za vrijeme zimskog perioda.

Na 9 000 m² nalazit će se kružna atletska staza sa atletskom stazo od 200 m s četiri trake, te 60 m sa šest traka, teretana u prizemlju, dva podija za dizanje utega, pet strunjača sa švedskim ljestvama, sprave za vježbanje, bacalište kugle, zaletište za skok u dalj, vis i skok smotkom, teleskopske tribine za 200 gledatelja i garderobe  muške , ženske i za osobe s invaliditetom.

– Desetljećima se u Zagrebu razgovaralo o izgradnji nove atletske dvorane. Međutim, gradonačelnik se sjetio da postoji prostor na Velesajmu koji se da urediti. U tijeku je priprema arhitektonskog natječaja, a slijedi i izgradnja zatvorenog bacališta na Mladosti, koje će biti za one discipline koje se neće moći izvoditi ovdje. – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

-Ovo je nešto što je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku atletiku. Bili smo jedna od rijetkih zemalja u Europi koja nema atletsku dvoranu. To će se ove godine promijeniti. Vjerujem da ćemo u novu zimsku sezonu ući s novom dvoranom. Nadam se da ćemo se svi naći na otvaranju 1. listopada i da će gradonačelnik s nama trčati na natjecanju za otvorenje dvorane.-  rekao je predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

-Nisam ja nikakav vizionar. Andrea Ivančević, Ana Šimić i Sandra Perković u Zagrebu zaslužuju da se ovo napravi. Imat ćemo jednu od najljepših atletskih dvorana u Europi. Svi ulazimo u povijest. Naši atletičari već jesu u povijesti, a prvi čovjek grada sa svojim timom će biti ponosan kada u listopadu otvorimo ovaj pravi zagrebački, hrvatski, europski projekt. – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Natječaj je raspisan, za izvođača radova na uređenju i prilagodbi prostora paviljona kao i za nabavu potrebne opreme. Ponude za izvođače radova otvarat će se  25. travnja, a za opremanje dvorane 5. svibnja, procjena vrijednosti investicija iznosi 7,8 milijuna kuna, dok vrijednost opreme iznosi 3 milijuna kuna, kraj radova se očekuje u listopadu 2017. godine.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply