Tehnološki park spreman za prihvat novih poduzetničkih ideja

Tehnološki park spreman za prihvat novih poduzetničkih ideja

Na Zagrebačkom velesajma u paviljonu broj 12 gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, simboličnim rezanjem vrpce proglasio je završetak radova, te  svečano uručio  ključeve novog Tehnološkog parka, u kojem će mladi poduzetnici razvijati prve inovativne startup ideje.

Završetku  radova na Tehnološkom parku prisustvovali su  Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma.

-Ovo je strateški projekt ne samo za razvoj ovog grada nego za razvoj cijele zemlje, mladi i obrazovani ljudi trebaju prostor za razvoj svojih ideja, a ovaj Tehnološki park je idealno mjesto  za takav način poslovanja.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Novi prostor Tehnološkog parka Zagreb, ukupne površine od 7 313 m², namijenjen je  poticanju i razvoju startup poduzetništva. Prostor je koncipiran kroz 118 zasebnih modularnih jedinica u kojima po standardima mogu  biti oko 3 do 4 radna mjesta.

-Danas smo otvorili novi Tehnološki park Zagreb, koji postaje centar startup poduzetništva u Gradu Zagrebu, Hrvatskoj pa i šire. U budućnosti ovo će postati vrlo prepoznati prostor, gdje će se događati inicijative, gdje će se kroz jedan suvremeni način dati podrška poduzetnicima, u mentorstvu, financiranju, laboratorijskoj podršci u kojoj će moći testirati prototipove svojih izuma. Tu je  poseban prostor za provođenje akceleracijskog programa kao i dodatne dvorane za edukaciju, sastanke, serverske sobe i laboratorije poput Centra za računalnu forenziku, Centra za razvoj sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša i IoT (Internet of Things) senzorskog laboratorija. – rekao je Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

U ovaj projekt do sada je uloženo ukupno 15 milijuna kuna, a u planu je nastavak opremanja ovog prostora najsuvremenijom  i visoko sofisticiranom opremom.

Svi zainteresirani pojedinci i timovi koji imaju inovativne poduzetničke ideje svoj interes za članstvom u Tehnološkom parku mogu iskazati putem prijave dostupne na linku: http://prijava.tehnopark.hr.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply