Zagreb-inovativni grad, platforma za bolju komunikaciju sa Zagrepčanima

Zagreb-inovativni grad, platforma za bolju komunikaciju sa Zagrepčanima

U Gradskoj upravi predstavljena je platforma Zagreb-inovativni grad, kako bi se poboljšala komunikacija između građana i Gradske uprave.

-Komunikacija s građanima nam je trenutno jednosmjerna pa smo napravili jednu nadogradnju. Uz aplikacije kao što su Moj Zagreb preko koje građani također mogu prijavljivati probleme, zatim Otvoreni proračun koji ukazuje na transparentnost proračuna, danas predstavljamo još jedan iskorak koji pomaže u transparentnosti, učinkovitosti i efikasnosti gradske uprave. – rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo rad i poduzetništvo.

Pilot projektom se uspostavlja mreže socijalnih medija i njezino funkcioniranje 3 mjeseca. Sadržaj mreže je komunikacija Grada s javnosti koja daje, komentira i ocjenjuje ideje, a organizacije Grada ih u slučaju prihvaćanja pretvaraju u projekte. Sa strane Grada Zagreba u mreži sudjeluju članovi “Inovativne grupe” – delegirani zaposlenici ureda, službi i podružnica Holdinga.

-Ovo je inoviranje modernih sredstava komunikacije. Koliko god  mi bili inovativni, transparentni, efikasni, djelotvorni, ovo je novi način komunikacije. Ovo je ulaganje u pametan grad. Dižemo inovacijske kapacitete i povećavamo komunikaciju s građanima i činimo iskorak u skladu s vremenom, tehnologijom i razvojem komunikacija. Ideja  o naplati polusatne karte za ZET od 4,00 kn došla je od jedne sugrađanke, ovom novom komunikacijom očekujem još takvih dobrih ideja.- rekao je Milan Bandić.

Od danas svoje prijedloge, ideje, pohvale, kritike, možete ostaviti na :https://www.omnima.hr/idea/ili  www.facebook.com/zagreb.hr/inovacije, kako bi Zagreb bio još bolje mjesto za življenje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply