LOKALNI IZBORI/MILAN BANDIĆ: idem po novi mandat nakon što 17 godina obavljam tu funkciju

LOKALNI IZBORI/MILAN BANDIĆ: idem po novi mandat nakon što 17 godina obavljam tu funkciju

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić rekao je u nedjelju na pikniku s građanima da ide po novi četverogodišnji mandat nakon što 17 godina obavlja tu funkciju.

Spremni smo još četiri godine živjeti Zagreb zajedno, kazao je Bandić na pikniku u parku na jezeru Bundek, koji je organiziran u povodu drugog rođendana stranke, uz napomenu da on i suradnici “žive Zagreb, dok drugi žive u Zagrebu”.

Stranka “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” okupila je po lijepom vremenu brojne građane koji su se mogli poslužiti jelom i koje su zabavljali tamburaši i pred njima nastupali članovi folklornog društva.

Kad dođem negdje u Dalmaciju ili Hercegovinu, kažu mi: “Bandiću, dođi malo da nam napraviš reda”, rekao je i dodao da on za Zagreb radi 16 sati dnevno 365 dana u godini, bez glume i iluzije.

– Nema ništa bez rada. Četrdesetpet godina se živjelo s idejom; ostale su posljedice da svi moramo živjeti isto. To je ostalo iza nas, treba raditi, bez rada nema ništa,- kazao je Bandić.

Tijekom programa se na elektronskom zidu vrtio video s projektima koji su napravljeni tijekom jednog od Bandićevih mandata, od škole u Sesvetskim selima i vrtića u Retkovcu do Arene na Laništu.

– Svakoga nešto odredi u životu. Mene je odredilo dolazak u Zagreb 1974. godine, najljepši grad na svijetu, od kojeg sam s vama napravio istinsku europsku metropolu,- istaknuo je Bandić.

Kad su ga pitali, kazao je, hoće li kod fontana nasuprot spomenika Većeslavu Holjevcu podići sebi spomenik, odgovorio je da neće jer se ondje čuva mjesto za spomenik prvome hrvatskom predsjedniku.

– Naš spomenik je svugdje gdje smo nešto napravili u Zagrebu,- zaključio je Bandić.

Tekst: HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply