Udomljavanje je fora

Udomljavanje je fora

Prva ovogodišnja akcija „Udomljavanje je fora” u organizaciji Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i Grada Zagreba te u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, održana je u subotu 1.travnja 2017. godine,  na Trgu bana Jelačića.

-Tradicionalno dva puta godišnje odražava se akcija Udomljavanje je fora, ovo je postao brend i po prvi puta u siječnju  2017. prešli smo magičnu brojku od 100 udomljenih pasa mjesečno.  Uskoro nam dolazi ljeto i mi krećemo sa kampanjom kako bi osvijestili građane da ne napuštaju svoje kućne ljubimce. Osim što potičemo udomljavanje, ovakvim akcijama želimo osvijestiti  o prisutnosti divljih životinja, što je znak da nismo toliko zagadili naš okoliš, kada se susretnete s takvim životinjama ostavite ih jer one vam neće napraviti ništa.-rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt.

Cilj ove akcije osim udomljavanja napuštenih pasa, ukazati i na bogatstvo divljeg svijeta u urbanim sredinama. U proljeće i u gradovima na svijet dolazi mladunčad divljih životinja. Balkon zgrade, dvorište ili vrt, dječje igralište… sve zelene površine grada savršena su mjesta i kao dom za neku od divljih životinja. Ptičice će rado sviti gnijezdo na balkonu, a jež se naseliti u rupu ispod grmlja. Lisice će krenuti u svoj pohod po gradu u potrazi za dobrim smještajem i još boljom hranom.

Akciju Udomljavanje je fora, došao je podržati i gradonačelnik Grada Zagreba u društvu svog psa Rudija.
Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply