Održan treći Maksimirski Minus Zwei cener

Održan treći Maksimirski Minus Zwei cener

Treće izdanje utrke „Maksimirski Minus Zwei cener“ održalo se danas u parku Maksimir, „Najljepša utrka grada Zagreba“ organizira se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, a cilj joj je promocija zdravog načina života i uživanja u prirodi.

-Treći puta po red održava se utrka Maksimirski Minus Zwei ceneri. Promicanje zdravog stila života ne može bez aktivnog kretanja, u Hrvatskoj svako treće dijete je pretilo. Ovakvim akcijama kao što je trčanje danas potiče se kretanje kod djece i odraslih.- rekao je Milan Bandić.

U  okviru ovog događanja građani su mogli izmjeriti razinu šećera u krvi i provjeriti krvni  tlak, dijelio se i edukativni materijali te su svi zainteresirani mogli zatražiti liječničke savjete o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Organizaciji utrke sudjelovali su  Atletski klub Maksimir u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradske četvrti Maksimir, Veleučilišta Velika Gorica, Parka prirode Maksimir, ZOO Zagreb, PD Matice Zagreb i Modus Health

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply