Gradonačelnik Bandić obišao radove u Kranjčevićevj ulici

Gradonačelnik Bandić obišao radove u Kranjčevićevj ulici

Prije dva dana započeli su radovi na obnovi Kranjčevićeve ulice, a gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao je to novo zagrebačko gradilište. Obnova obuhvaća cijelu prometnicu u duljini od 650 metara, odnosno od peterokrakog raskrižja Tratinske i Brozove ulice te od Ulice Florijana Andrašeca do kružnog raskrižja Nove ceste i Adžijine ulice.

Kako je najavio gradonačelnik Bandić, radovi će se obavljati u naredna tri mjeseca, a građane je zamolio za razumijevanje i strpljenje. Na obnovu Kranjčevićeve ulice se čekalo 30 godina, a njome će se cijela ulica preobraziti. Radi se o površini od 14 000 kvadrata i investiciji od 16,5 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik.

Krunoslav Tepeš, zamjenik pročelnika Sektora za ceste je objasnio da će se radovi izvoditi u tri faze, a uključuju rekonstrukciju kolnika, asfaltiranje parkirališta uz kolnik, dvosmjernu pješačko-biciklističku stazu, drvored s okomitim parkiralištima sjevernoj strani ulice i ugradnju podzemnih spremnika za smeće. U sklopu uređenja prometnice predviđena je i kompletna zamjena dotrajale komunalne infrastrukture jer su komunalne tvrtke izrazile želju da se dotrajale instalacije obnove. Tako će Vodoopskrba i odvodnja zamijeniti vodovodni cjevovod i javni kanal, HEP toplinarstvo vrelovod i javnu rasvjetu, rekao je.

U cijelosti mijenjamo cjevovod i vodovod skupa sa svim popratnim priključcima. Napominjem da će tijekom zamjene instalacija svi stanari Kranjčićeve ulice imati i vodu i normalnu odvodnju pa se ne trebaju brinuti za funkcioniranje sustava, poručila je Štefica Mihalic, direktorica podružnice Vodoopskrba i odvodnja.

Tekst: zagreb.hr/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply