Kinoteka otvara svoja vrata 22. travnja

Kinoteka otvara svoja vrata 22. travnja

Prostor bivše Kionteke u Kordunskoj ulici u Zagrebu, trenutnu se renovira, kako bi 22. travnja mogla otvoriti svoja vrata građanima Zagreba.

-Dolaskom mons. Zlatka Korena, pokrenula se inicijativa oko Kinoteke, kao bi se ovo kultno mjesto otvorilo građanima.- rekao je Milan Bandić.

Grad Zagreb i župa sv. Blaža potpisati će ugovor o korištenju prostora Kinoteke, gdje će se ponovno nakon 12 godina prikazivati filmovi, za sve dobne skupine.

-Nakon 12 godina, u stvari nakon 25 godina promišljanja što da se napravi sa Kinotekom, donijeli smo odluku vratiti je Zagrepčanima, filmofilima. Prva projekcija dogodit će se 22. travanja, jednom cjelodnevnom projekcijom filmova. Nakon toga održavati će se redovan program prikazivanja filmova.- rekao je Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje i šport.

Trenutno se u prostoru Kinoteke, odvijaju radovi kako bi se prostor doveo u stanje normalnog funkcioniranja,trenutno se najviše radi u projekcijskoj sobi koja je bila dosta devastirana i zapuštena, ukupna vrijednost ovih radova Grad Zagreb će koštati oko 100 tisuća kuna, a paralelno s ovim radovima u izradi je temeljna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju prostora.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply