Otvorenje trga Stjepana Severa

Otvorenje trga Stjepana Severa

U Gornjem Vrapču,  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je Trg Stjepana Severa, pripadnika 101. brigade HV-a.

-Danas je veliki događaj za mještane Gornjeg Vrapča, da je trg na kojem smo odrasli dobilo ime po branitelju, koji je također iz ovog kvarta. Stjepan Sever je poginuo, na istočno- slavonskom ratištu, 1991. godine. Trebalo bi nastaviti s ovakvom pričom, mi u ovom kvartu imamo jako puno poginulih ratnika, želja nam je obilježiti sva imena jer su oni to zavrijedili, svatko tko je dao život za temelje Hrvatske države zavrjeđuje dobiti ulicu ili trg sa svojim imenom. –rekao je Tom Kačinari, predsjednik Zajednica udruga dragovoljaca Domovinskog rata.

– Ova je ploča znak da  Stjepana i njegova djela, dalje žive s nama i da će živjeti dokle god bude demokratske Hrvatske. Ovim  činom odajemo zahvalu i poštovanje prema hrvatskom vitezu i branitelju. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Stjepan Sever bio je pripadnik 101. brigade HV-a, pomoćnik zapovjednika za sigurnosno izvjestiteljske poslove, kojem je posmrtno dodijeljen čin pukovnika, spomenica Domovinskog rata i red Petra Zrinjskog i Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: ZNA.HR

Leave a Reply