MILAN BANDIĆ: Ako se još niste zaljubili, zaljubite se u trčanje

MILAN BANDIĆ: Ako se još niste zaljubili, zaljubite se u trčanje

Treće izdanje utrke „Maksimirski Minus Zwei cener“ održat će se u subotu, 1. travnja 2017. godine, s početkom u 11.00 sati u parku Maksimir. Najljepša utrka grada Zagreba organizira se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, a cilj joj je promocija zdravog načina života i uživanja u prirodi. Svi zainteresirani za sudjelovanje u utrci mogu se prijaviti do ponedjeljka, 27. ožujka, a kasne prijave moguće su do petka, 31. ožujka 2017.

Ako se još niste zaljubili, zaljubite se u trčanje. Ovo je najbolja pozivnica svim našim sugrađanima da dođu 1.travnja u park Maksimir na najljepšu utrku.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Na konferenciji za novinare prisustvovali su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, prim. mr. sc. Branislava Resanović, dr. med.,voditeljica Centra za preventivnu medicinu NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med., ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar, dekan Veleučilišta Velika Goricadr. sc. Ivan Toth, prof. v. š.te Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir.

Ove je godine Svjetski dan zdravlja posvećen depresiji,a u liječenju i prevenciji depresije tjelesna aktivnost je jako važan faktor. Trčanje je posebice zdrava tjelesna aktivnost te su dokazani znanstveni učinci u smanjenju rizika od oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, malignih bolesti,razvoja pretilosti, dijabetesa tipa 2 i visokog krvnog tlaka. – rekla je prim. mr. sc. Resanović.

Također, u okviru ovog događanja građanima će se omogućiti mjerenje šećera u krvi i provjera krvnog tlaka, dijelit će se edukativni materijali te će svi zainteresirani moći zatražiti liječničke savjete o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Događaj organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar iNastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradske četvrti Maksimir, Veleučilišta Velika Gorica, Parka prirode Maksimir, ZOO Zagreb, PD Matice Zagreb i Modus Health Card.

Zainteresirani za utrku mogu se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/335

Broj sudionika ograničen je na 500.

Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply