GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu ponovno rasprava o školi na Vrbanima i Svetice

GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu ponovno rasprava o školi na Vrbanima i Svetice

Gradski zastupnik SDP-a Dominik Etlinger postavio je pitanje vezano za radove na Sveticima.

-Ovo je još jedna sramota u centru grada na 90 tisuća kvadrata, potpuno napušteno, devastirano i potpuno propalo i opasno zemljište. Velebni projekt koji ste uspjeli progurati 2015. godine, koji je većina izglasala, a mi smo i tada upozoravali da je ugovor štetan i da se neće realizirati.- rekao je Dominik Etlinger.

-Što se tiče ugovora on se poštuje,a vama poruka čuvajte se poprijekih rješenja i oštre retorike. Za  godinu dana Svetice će izgledati kao Wembley. – rekao je Milan Bandić.

-Tisuću puta ste obećali, tisuću puta niste ništa ostvarili. Stalno nam dijelite stilske  savjete, a ne rješavajte problem. Rekli ste da kada će se otvoriti bazen na Sveticama, da će vrlo brzo biti u funkciji stadion na Sveticama.- rekao je Dominik Etlinger.

-Kako je „špigl“ opasna stvar, vi vježbate ispred špigla doma, od kuda vama pravo da možete reći  da većina građana gradonačelniku ne vjeruje, pa ja sam dobio povjerenje od građana pet mandata. Zaboravili ste reći da je bazen četiri godine stajao dok ste vi imali holding pod sobom. Bazen se završio tek kada sam holding preuzeo nazad 2013. Četiri godine bazen je bio ruševina, ali o tome se ne govori, kao što ne govorite o svim vašim propalim projektima koje ja moram spašavati, škola u Jelkovcu, onda škola, bazen i vrtić u Iverju, koju četiri godine niste završili, a sada ste se uhvatili Svetica kao pijan plota.- rekao je Milan Bandić.

Silva Žele (SDP) upitala je Bandića zašto je na dnevni red vraćen ugovor o najmu škole u Vrbanima te kako se to Zagrebu isplati, predloživši da se taj prostor ili kupi, ili da se ide u izgradnju novoga. Bandić joj je odgovorio da je ta točka skinuta prošli put kako bi je dopunili na način da se omogući otkup prostora te cijena najamnine uđe u otkupninu.

HNS-ovca Tomislava Stojaka zanimalo je jesu li točne informacije da grad želi iseliti Hrvatski filmski savez iz kina Tuškanac, na što je Bandić kazao da će se raskinuti ugovore sa svima koji ne koriste prostor sukladno pravilima igre. “Ako izvršavaju sukladno ugovoru kojeg su potpisali, neka mirno spavaju”, dodao je.

Davorku Vukadin Samardžić (HSU) zanimalo je, pak, koliko je utrošeno na gradnju doma za starije i nemoćne osobe na Markuševcu, čija se izgradnja planira od 2009. te kada će biti stavljen u funkciju. Bandić joj je rekao da dom nije realiziran jer se na natječaj nije javio nitko tko bi investirao u njega, te da će ga napraviti po modelu javno-javno s Holdingom.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply