Prvi Festival svjetla u Zagrebu

Prvi Festival svjetla u Zagrebu

Ispred Klovićevih dvora, 3 D mapping projekcijom pod nazivom Proljetna bajka, službeno je započeo prvi Festival svjetla u Zagrebu, projekciji je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu Martine Bienenfeld, direktorice Turističke zajednice Grada Zagreba.

-Festival svjetla prvi puta se održava u Zagrebu, zahvale svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Nadam se da će ovo postati tradicija, koja će poboljšati turističku ponudu Zagreba.- rekao je Milan Bandić.

– Nakon par sati reakcije posjetitelja su dobre, nadam se da će u ova tri preostala dana još više ljudi posjetiti prvi Festival svjetla, koji svaki dan započinje u 18,00 sati u Tunelu Grič, dok na ostalim lokacijama od 19,00 sati. Nama je posebno drago što nas je Berlinski Festival svjetla uvrstio  na svoju kartu međunarodnih festivala svjetla.- rekla je Martina Bienenfeld, direktorice Turističke zajednice Grada Zagreba

Lokacije na kojima će se održavati festival su Tunel Grič (svjetla na temu Čarobna šuma), Kula Lotrščak (na temu Svjetionik, kao svojevrsna pozivnica na festival), Vranicanijeva poljana i Art park ispod Strossmayerovog šetališta (sa specijalnim spiralnim svjetlosnim objektom Twisted kojeg postavlja arhitekt Skira), Plato Gradec (na kojem će tema biti Laserska priča ili spektakl uz svjetlosne harfe), Galerija Klovićevi dvori (tema Klopka s laserskim labirintom i nagradom igrom za publiku) i Jezuitski trg (s temom Proljetna bajka i dvostrukim 3D mapping projekcijama inspiriranih proljećem).

Projekcije svjetlosti na svim lokacijama počinju  između 18 ili 19 sati i traju do oko 23 sata, prvi Festival svjetla trajat će do nedjelje 19. ožujka.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply