EP ATLETIKA BEOGRAD: Žunić peti u kugli

EP ATLETIKA BEOGRAD: Žunić peti u kugli

Hrvatski kuglaš Stipe Žunić zauzeo je peto mjesto u finalu Europskog atletskog dvoranskog prvenstva u Beogradu s hicem od 21.04 metara, što je njegov najbolji rezultat sezone, a medalja mu je izmaknula za 26 centimetara.

Žunić je u Beogradu bacio kuglu samo sedam centimetara slabije od osobnog rekorda kojega je postavio prije dvije godine u Fayettevilleu.

Žunić je svoj najbolji hitac izveo u petoj seriji i tada je izbio na treće mjesto, no vrlo brzo potom pretekao ga je Čeh Tomaš Stanek (21.43m), da bi u šestoj seriji bolji od 26-godišnjeg Zadranina bio i Portugalac Canko Arnaudov (21.08m) koji je bacio nacionalni rekord.

Peto mjesto Žunića najbolji je rezultat hrvatskih atletičara u Beogradu, u finalima su osim njega nastupili Ivan Horvat u skoku s motkom i Ana Šimić u skoku u vis koji su završili na sedmim mjestima.

Zlato je osvojio Poljak Konrad Bukowiecki sjajnim hicem od 21.97m što je najbolji rezultat sezone, a ujedno i 10. najbolji rezultat u kugli u dvorani svih vremena. Stanek je s osobnim rekordom od 21.43m stigao do srebra, dok je favorit Nijemac David Storl sa 21.30m završio kao brončani.

U kvalifikacijama kugle nastupio je i Filip Mihaljević koji je sa 19.94m završio kao 12. i nije izborio finale.

Tekst: HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply