IVAN HORVAT: Ovo su mi najbolja tri tjedna u karijeri!

IVAN HORVAT: Ovo su mi najbolja tri tjedna u karijeri!

Hrvatski rekorder u skoku motkom Ivan Horvat s preskočenih 5,75 metara osvojio je sedmo mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu koje je u petak započelo u beogradskoj Kombank Areni, dok je Ana Šimić izborila nastup u subotnjem finalu skoka u vis s preskočenih 190 centimetara.

– U ovo natjecanje sam ušao da preskočim magičnih 5,80 koje jako dugo želim. Ne mogu skinuti osmjeh s lica, zadovoljan sam s pokušajima koji su bili jako dobri. Posebno bi htio pozdraviti svoje navijače koji su me došli iz Osijeka bodriti, pomogli su mi maksimalno i svaki skok je bio za njih!- rekao je Ivan Horvat nakon završetka natjecanja u skoku s motkom.

Ivan Horvat bio je među trojicom vodećih nakon što je preskočio iz prvog pokušaja preskočio 5,75 metara, ali su čak šestorica motkaša kasnije preskočili 5,80 m. To je pokušao i naš najbolji motkaš, bio vrlo blizu u drugom skoku, ali je ta visina njegovog osobnog i novog hrvatskog rekorda, zasada za njega ostala nedostižna.

Zlato je osvojio 24-godišnji Poljak Piotr Lisek koji je sve visine preskočio iz prvog pokušaja, a zaustavio se na 5,85 metara, baš kao i novi europski doprvak u dvorani Grk Konstadinos Filippidis koji je 5,80 preskočio iz drugog pokušaja. Trijumf Poljaka upotpunio je bivši svjetski prvak na otvorenom Pawel Wojciechowski koji je iz trećeg pokušaja preletio preko 5,85 m, što mu je donijelo brončano odličje.

Ana Šimić je imala odličan nastup u kvalifikacijama skoka u vis. Na zaletište je izlazila triput i iz prvog pokušaja preskočila sve tri visine (181, 186 i 190 cm) te je podijelila prvo mjesto s aktualnom olimpijskom pobjedicom i europskom prvakinjom na otvorenom 37-godišnjom Španjolkom Ruth Beitiom. Kako je samo osam skakačica, od 21 koliko ih se našlo na startnoj listi, preskočilo 190 cm, kvalifikacije su prekinute, iako je norma bila postavljena na 193 cm, te će tih osam nastupiti u subotnjem finalu koje započinje u 16.30 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply