Projektom Ja čitam, potiče se ljubav prema knjizi

Projektom Ja čitam, potiče se ljubav prema knjizi

U  knjižnici Augusta Cesarca, u Zagreba, predstavljen je edukativni projekt za djecu i roditelje Ja čitam, projekt su predstavili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i Davorka Bastić, ravnateljica Knjižnica Grada Zagreba.

Knjižnice Grada Zagreba su početkom ove godine u suradnji s Gradom Zagrebom, kao mjeru poticanja čitanja te nastojanja da knjižnice budu mjesto na kojima se neće samo čitati nego i sudjelovati u brojnim programima, pokrenuli projekt za roditelje i djecu pod nazivom ‘JA ČITAM“. U prvoj fazi provedbe projekta Knjižnice grada Zagreba i grad Zagreb omogućili su svoj djeci i mladima do 15 godina starosti besplatan upis u mrežu knjižnica.

-Ovim projektom želimo što više djece uključiti u knjižnice i da djeca u što većem broju počnu čitati i zavole knjigu.- rekao je Milan Bandić.

Glumci Ana Vilenica i Ivica Pucar zajedno su sa gradonačelnikom Milanom Bandićem i ravnateljicom KGZ-a, Davorkom Bastić, pročitali dvije priče za djecu, članove knjižnice i polaznike programa Male igraonice, te učenike prvih razreda Osnovne škole Matka Laginje.

Inicijativu su također podržale mlade i buduće mame glumice Vanda Winter, Mirna Medaković i televizijska voditeljica Nevena Rendeli.

Pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba imaju djeca od rođenja do konca kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina života, a koja imaju prebivalište na području Grada Zagreba.

Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply