26. Sajam nautike časti posjetitelje besplatnim parkingom i manjom cijenom ulaznice

26. Sajam nautike časti posjetitelje besplatnim parkingom i manjom cijenom ulaznice

Na konferenciji za novinare u prostorima  Zagrebačkog velesajma predstavljen je program 26. Sajma nautike i 9. Međunarodnog sajma gastronomije, hotelsko-ugotiteljske opreme i cateringa,koji će se održati od 22.02-26.02.2017. Konferenciji za novinare prisustvovali su: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednica Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, voditeljica podružnice  Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.

– Ove godine slobodno možemo reći da imamo marinu u srcu Grada Zagreba, na većem izložbenom prostoru nego prošle godine, svoje brodove izložit će  330 izlagača iz 31 zemlje Europe i Svijeta. Na sajmu će se predstaviti premijerno najveća jahta koja se proizvela u Hrvatskoj i jedna od najvećih koja je bila izložena na sajmu. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru Pearl Sea od 56 stopa, revolucionarni sport cruiser koji sadrži najnovija tehnička i tehnološka rješenja u projektiranju motornih plovila.- rekla je Dina Tomšić, voditeljica podružnice  Zagrebačkog velesajma.

Na sajmu nautike  i ove godine izlažu se  najbolja plovila iz  hrvatskih škverova kao što su Pičuljan, Grginić, Leidi, Arba, Pearl Sea, a pored domaćih brodograditelja na sajmu će se izlagati i plovila renomiranih stranih proizvođača kao što su Beneteau, Jenneau, Bayliner, Glastron, te mnogi drugi.

– Ponukani prošlogodišnjim brojkama, donijeli smo dvije vrlo važne odluke za naše posjetitelje. Od 22.veljaće do 26. veljaće parking će za sve posjetitelje biti besplatan. Karte za sve odrasle ljude koji nisu đaci, studenti i umirovljenici bit će  25,00 kuna, i u tu cijenu je uključena i karta za prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, umirovljenici će plaćati 10 kuna ulaznicu, a isto je uključen besplatan prijevoz, dok je đacima i studentima ulaz na sajam besplatan!- kazao je na konferenciji za novinare Milan Bandić.

Pored sajma nautike na velesajmu se održava i sajam Hotel & Gastro Teh, ove godine biti će 73 izlagača iz 10 zemalja.  U program sajma vratila se i Vinovita, kroz četiri dana vinarima je omogućena promocija njihovih vina.

Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti, Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije za posjetitelje. Na sajmu će se Prezentirati  naučeno znanje i vještine učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba.

Program 26.međunarodnog sajma nautike možete vidjeti OVDJE

Program 9. Međunarodnog sajma gastronomije, hotelsko-ugotiteljske opreme i cateringa možete vidjeti OVDJE

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply