MILAN BANDIĆ: Prvom fazom započeli su dugoočekivani radovi za potrebe nove žičare na Sljemenu

MILAN BANDIĆ: Prvom fazom započeli su dugoočekivani radovi za potrebe nove žičare na Sljemenu

U  07,00 sati, u Gračanima, na okretištu tramvaja – stanica Dolje, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu suradnika, nazočio je početku radova na modernizaciji tramvajske pruge na linije Mihaljevac – Dolje.

-Počela je prva faza radova, na rekonstrukciji tramvajske pruge Dolje-Mihaljevac, druga faza je rušenje postojeće žičare, treća faza je izgradnja žičare, četvrta faza je izmjena prostornog plana od zadnje stanice do vidikovca. Cilj nam je ovom rekonstrukcijom omogućiti građanima da od bilo kojeg djela Zagreba javnim prijevozom dođu na Sljeme.- rekao je Milan Bandić.

Vrijednost investicije, koja obuhvaća modernizaciju pruge – ukupno 5200 m kolosijeka s ciljem povećanja kapaciteta prihvata putnika za potrebe nove žičare Sljeme, je oko 22 milijuna kuna, a planirani završetak radova je 22. lipnja 2017.

-Za vrijeme radova na pruzi Mihaljevac – Dolje, umjesto tramvaja broj 15, prometovati će privremena autobusna linija 233a Mihaljevac- Bliznec, od Mihaljevca,  Gračanskom cestom do Blizneca.- rekla je Ljuba Žgela, voditeljica Podružnice ZET-a.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply