GRADSKA SKUPŠTINA: Prva sjednica u 2017. godini

GRADSKA SKUPŠTINA: Prva sjednica u 2017. godini

Na 49. sjednici Gradske skupštine, nalazi se 38. točaka dnevnog reda, od toga  Prijedlog odluke o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada, te Prijedlog zaključka o prihvaćanju obvezujuće ponude za zakup objekta na području Gradske četvrti Trešnjevka – jug, naselje Vrbani III, za potrebe Osnovne škole Alojzija Stepinca, to su dvije točke dnevnog reda oko kojih bi se trebala voditi žestoka rasprava.

Aktualni sat prošao je u idiličnom ozračju

Silva Žele (SDP) upozorila je da u mjeri novčane pomoći roditeljima s troje i više djece nedostaje ograničenje gornje dobne granice djeteta, pozivajući Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport da tu granicu odredi. Navela je primjer roditelja s troje djece, od kojih je jedno u dobi od 15 godina uzdržavano, a dvoje su odrasli i rade, a ipak su ostvarili pravo na novčanu pomoć.

Bandić joj je poručio kako ne može odgovoriti na nešto što ne postoji u odluci. “Vi meni postavljate nešto što u odluci ne piše. Iščitajte u odluci manje od sedam godina, a ne manje od 15 godina. Pročitajte dobro odluku i sve će vam biti jasno”, naglasio je.

Pročelnik spomenutog Gradskog ureda Ivica Lovrić je, na pitanje Zorana Čogelje (HDZ) o uređenju tisuću četvornih metara potkrovlja V. gimnazije, izrazio uvjerenje da će ono biti obnovljeno do jeseni, a radovi bi trebali krenuti za mjesec dana. “Proveden je javni natječaj. Kod uvođenja izvoditelja u radove, ustanovljeno je da pojedine elemente predviđene u projektu nije moguće izvesti. Projektant je dobio određeni rok da korigira svoj projekt. Ovih dana ga je završio i sljedećih 30-ak dana očekujem početak radova”, rekao je Lovrić.

Bandić je na pitanje SDP-ovca Nenada Livuna najavio da će u prvim proljetnim danima biti otvorena terasa na maksimirskom Vidikovcu.  “Okončali smo sudski spor, raspisan je natječaj i izabran koncesionar za kafić. Još traje zima do 21. ožujka i ne možemo sjediti gore. U prvim proljetnim danima bit će otvorena terasa. Od proljeća, prvi topli dan, pit ćemo tamo kavu”, poručio je. Dodao je i da Švicarsku kuću u Maksimiru nisu stavili u funkciju te da će tek vidjeti što će tamo napraviti.

HSLS-ova zastupnika Alena Ostojića zanimalo je što je s inicijativom platforme “1 posto za grad” oko postavljanje česme na Manduševcu s besplatnom pitkom vodom za građane, a u ozračju 30. godišnjice obnove Manduševca.

Bandić mu je odgovorio kako je to posebno štićeno mjesto u gradu te da moraju dobiti sve suglasnosti. “Ja sam ‘za’ ako struka kaže ‘da’. Prijedlog je proslijeđen onima koji moraju reći da li to ide ili ne ide”, naglasio je.

Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply