ŠOKAČKO SIJELO: Srce Slavonije, u srcu Zagreba

ŠOKAČKO SIJELO: Srce Slavonije, u srcu Zagreba

Na Trgu bana Jelačića danas je građanima i gostima Zagreba predstavljena tradicijska manifestacija 50. Šokačko sijelo pod geslom Oj Županjo, oj Županjo, bečki perivoje, koja će se tradicionalno u Županji održati od 18. do 28. veljače.

Gradonačelnik Milan Bandić zaželio je dobrodošlicu gostima iz Županje u, kako je rekao, vaš i naš grad, te izrazio zadovoljstvo što može podijeliti radost druženja i predstavljanja kulturne baštine Slavonije u Zagrebu. Želim vam da se na našem glavnom gradskom trgu osjećate kao kod sebe u Županji, dodao je gradonačelnik, napomenuvši da je ovo rezultat dugogodišnje dobre suradnje.

Osim sudjelovanja u tradicionalnom Šokačkom kolu, posjetitelji su mogli razgledati i štandove s tradicionalnim slavonskim proizvodima, suvenirima i nošnjama.

Manifestaciju 50. Šokačko sijelo, koja već 50 godina prikazuje svu raskoš, bogatstvo i ljepotu izvornih slavonskih nošnji, kulturne baštine, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije, organiziraju Grad Županja i Turistička zajednica Grada Županje

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply