MILAN BANDIĆ: Sjednite na bicikle, bez obzira na vremenske uvjete

MILAN BANDIĆ: Sjednite na bicikle, bez obzira na vremenske uvjete

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, kao i ranijih godina obilježio je Međunarodni dan zimske vožnje biciklom na posao.

Samo što se ovog puta gradonačelnik vozio od posla, prema kući.

-Danas  10. veljaće, Međunarodni je dan zimskog bicikliranja, ovime potičemo naše sugrađane da biciklirati mogu stalno, a ne kada je proljeće ili ljeto. Pozivam sve naše sugrađane koji imaju bicikl, neka ga voze i sada. Barem neka jednom tjedno biciklom odu na posao, biti će u dobroj formi, i čuvat će okoliš.- poručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na današnj dan izglasana je odluka kojem je  Gradsko upravno tijelo nadležno za promet posebnim aktom odobrava linije javnog prijevoza na kojima se obavlja prijevoz bicikala autobusima i stajališta za postavljanje i spuštanje bicikala, u vremenskom razdoblju od 1. ožujka do 1. studenoga.

-Jako sam zadovoljna što se baš na današnji dan donijela ta odluka. Dok smo se vozili od Gradske uprave, do Bužanove, na biciklu sam viđala pretežno žene, dok muškaraca ima u manjem broju za zimskih dana, pa ih time pozivam neka sjednu na svoje bicikle i neka se pridruže nama na ulici.- rekla je Darinka Jug.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply