MILAN BANDIĆ: Kad je bal nek je maskenbal

MILAN BANDIĆ: Kad je bal nek je maskenbal

Tradicionalno najzabavniji i najraskošniji maskenbal u Zagrebu pod nazivom Lisinski pleše pod maskama najavljen je danas na konferenciji za novinare u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Podršku Maskenbalu iskazao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na čemu mu se zahvalio ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević najavivši karnevalski spektakl za 25. veljače od 20,00 sati.

U Velikoj dvorani nastupit će grupa Colonia, a za sjajan ritam i ples pod maskama pobrinut će se DJ Marek. Njegovu glazbenom repertoaru pridružit će se Udruga za promicanje plesa Zuzana te Plesna skupina Sheherezade koje će posjetitelje uvesti u program orijentalnoga plesa. Dodatnu energiju i zabavu posjetiteljima će pružiti Plesna udruga Back to Swing te Zagrebačke mažoretkinje.

Zabavni program obogatit će brojni žongleri, trbušne plesačice, akrobati iz Cirkorame, gatare, gutači vatre, izrađivači maski i crtači ukrasa po tijelu. Sve to uz bogatu gastronomsku i enološku ponudu. Birat će se dakako i najbolja maska. Nagrade će se dijeliti za najbolju žensku, mušku, skupnu i najbolju dječju masku.

Ples pod maskama organiziran je u humanitarne svrhe pod pokroviteljstvom Rotary kluba Zagreb. Novac od prodanih ulaznica ide za stipendije darovitih učenika srednjih škola slabijeg socijalnog stanja i fond Gordana Čačića preminulog generala Hrvatske vojske. Kako je istaknula predstavnica Kluba Ana Volk ove će se godine dodijeliti 30 stipendija.
Tekst: Zagreb

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply