MEKTIĆ / DRAGANJA: Nećemo kvariti ovu pobjedu, mi smo se tek sada sastali

MEKTIĆ / DRAGANJA: Nećemo kvariti ovu pobjedu, mi smo se tek sada sastali

Hrvatska je ponovno u pet setova došla do  maestralne pobjede, Hrvatski par Draganja-Mektić pobijedili su španjolski par  Lopez-Lopez rezultatom 6:7, 7:6, 7:6, 2:6, 6:4.

Marin Draganja i Nikola Mektić do sada su parove igrali na ATP turnirima, zadnji puta je to bilo u prvom kolu Wimblendona i taj meč su izgubili,  dok su Španjolci  Feliciano Lopez i  Marco Lopez  aktualni pobjednici Roland Garrosa.

Za pobjedu u parovima zadnji je servirao Nikola Mektić, na konferenciji za novinare nakon meča komentirao je svoj servis za sjajnu pobjedu nad Španjolcima.

-Nisam se uplašio servisa za meč, znao sam da ću zadnji meč odservirati bez problema. Nakon kraja drugog seta i početkom trečeg našao sam mjeru za servis i od tada nisam imao više problema- rekao je Nikola Mektić.

Od  Kraljeva kada je Hrvatska igrala protiv Srbije, nije zabilježila niti jedan poraz u parovima, to je Krajanova nepogrešivost u biranju parova ili se iza toga krije nešto drugo.

-Ja još i mogu pogriješiti u izboru, ali zato igrači na terenu ne griješe i to je formula koja pobjeđuje, a uz to na moje inzistiranje u mom timu je Lovro Zovko koji je največi stručnjak po pitanju parova. Tako da uz igrače koji su sposobni igrati parove, njegov savjet  je uvijek dobro došao.- rekao je Željko Krajan.

Nakon dugog izbivanja sa terena zbog ozljede ovo je sjajan povratak Marina Draganje.

-Sretan sam što sam odigrao pet setova, bez bolova i grčeva, ništa me nije boljelo, odigrao sam čitavi meč bez zdravstvenih tegoba. Što se tiče tenisa ja se osjećam jednako dobro kao što sam se osjećao kada sam bio među prvih 20 tenisača na ATP ljestvici.- rekao je Draganja.

Da li reprezentacija ima novi par za igru parova?

-Ma ne, mi smo se samo sada sastali. Ovo je jedan hit. – komentirao je Draganja kroz smijeh.

– Nećemo ovo kvariti,- dodao je Mektić.

Mektić i Draganja bili su dobro raspoloženi cijelo vrijeme meča, čak i kada su gubili nisu pokazivali nervozu, dok je kod Španjolaca nervoza bila vidljiva od početka do kraja meča.

-Španjolci su stalno pričali na terenu, malo su i naporni bili što se toga tiće. Ja nisam osjetio nervozu, bio sam dobro raspoložen, a i Nikola je smiren igrač, tako da sam i ja bio smiren.- rekao je Draganja.

Sutra je odlučujući dan, Hrvatska ima veliku psihološku prednost, izbornik Krajan ima puno opcija, za sutrašnji meč.

-Od početka razmišljam o sutrašnjem danu i rezultatu 2:2, sve opcije su otvorene, jedna od dpcija je i Mektić, sve ću znati sutra.- rekao je izbornik Željko Krajan.

Na pitanje da li je Nikola Mektić spreman za sutrašnji meč, odgovor je bio kratak.

-Jesam!- rekao je Nikola Mektić.

Prvi  meč u nedjelju u 15 sati,  trebali bi igrati Franko Škugor i Roberto Bautista Agut, a tko će igrati drugi meč hoće li to biti Ante Pavić ili Nikola Mektić saznat ćemo sutra.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply