FRANKO ŠKUGOR: Mi nismo samo tu da bi se pojavili, mi smo tu došli igrati

FRANKO ŠKUGOR: Mi nismo samo tu da bi se pojavili, mi smo tu došli igrati

… žao mi je što je u javnosti stvorena slika o nama kao nekim igračima koji nismo u stanju napraviti ništa, ovim smo dokazali da znamo igrati. – rekao je Franko Škugor na konferenciji za novinare nakon meča sa Španjolcem Robertom Bautistom Agutom.

U četvrtom meču trećeg dana Španjolski  igrač Roberto Bautista Agut svladao Franka Škugora sa 6-1, 6-7 (4), 6-3, 7-6 (6).

– Igrao sam dobar meč. Imao sam loš start, počeo sam sporo. Napravio sam par pogrešaka, a malo sam sporiji bio zbog upala mišića koje sam dobio nakon prvog meča. No, držao sam dobar nivo do kraja. Bilo je trenutaka kad mi je malo pala koncentracija na servisu, to me možda koštalo meča. On je izvukao neke teške poene, bio je odmorniji od mene i ti detalji su možda presudili na kraju. – rekao je Franko Škugor.

Publika u Osijeku bila je od velike pomoći našim igračima.

– Publika je bila fenomenalna. Kada sam padao u igri ona me je dizala. U četvrtom setu, nakon što sam napravio ‘break’, naježio sam se kakvu su buku napravili. Meni je uvijek u Osijeku bilo dobro, a Osječani su pokazali da zaslužuju ovakve događaje.- rekao je Franko Škugor.

Škugor je ovaj vikend pokazao da ima kvalitetu i da može postići dobar rezultat, i poredak među prvih sto nije daleko.

– Na meni je da guram sezonu dalje, da se dignem i iskoristim ovaj nivo igre, da probam to prenijeti na rezultate na turnirima. Moram se pokušati probiti i da ovakve mečeve igram češće. Vidjeli ste da nije nemoguće. Razlika između mene i onih s kojima sam igrao je u tome što oni mogu držati vrhunski nivo igre češće nego ja.  Ako ostanem zdrav, nema razloga da ne podignem svoju razinu igre.- zaključio je Franko Škugor.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply