FRANKO ŠKUGOR: Ova pobjeda mi je najdraža jer je ostvarena pred domaćom publikom

FRANKO ŠKUGOR: Ova pobjeda mi je najdraža jer je ostvarena pred domaćom publikom

Rekao je Franko Škugor na konferenciji za novinare nakon sjajne pobjede nad španjolcem Pablom Carreno Bustom 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6, u prvom meču, 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, koja se igra u Osijeku.

Što ti se  motalo po glavi, u zadnjem setu, imao si tri meč lopte ?

– Nisam previše razmišljao. Pokušao sam odigrati poen koji bi imao smisla u tom trenutku. Imao sam problema sa servisom tijekom cijelog meča, u nekima više, nekima manje. No, na kraju petog seta sam čak i dosta dobro servirao pa mi je to na kraju i pomoglo u tim situacijama.- rekao je Škugor.

Mnogi su rekli da je ovo B reprezentacije, i puno ih nije vjerovalo u vas, čak ni to da će te osvojiti set.

-Ne mogu kriviti ljude za taj način razmišljanja, ako se pogleda rezultate, na papiru situacija je takva. Oni  su prošli kroz to što mi neki još uvijek prolazimo. Znamo što je potrebno da bi dobili takve igrače i sposobni smo za to, što sam ja danas i pokazao. Mi jednostavno moramo dati 120 % igre, dok njima treba samo 80% igre za takvu pobjedu. To je možda jedina razlika. No, da ne možemo dobiti meč, s tim se ne bih složio.- rekao je Škugor.

U petom setu, Škugor je od gubitnika postao pobjednik. Koliko puta ti je meč iz Wimbledona  sa Francuzom Benoitom prošao kroz glavu.

-Prošao mi je kroz glavu i pomislio sam ako sam onda izgubio zašto sada ne bi pobjedio.- rekao je Franko Škugor.

Atmosfera u dvorani je bila sjajna, koliko ti je to pomoglo?

-Drago mi je što igramo ovdje, u Osijeku. Svaki puta kada ovdje, osjećam ugodno. Da bi dobili ovakve mečeve potrebna nam je publika, koja je danas bila fantastična.- rekao je Škugor.

Kome posvećuješ pobjedu?

-Svojim roditeljima, koji su prošli svašta u mojoj igračkoj karijeri, i koji su uvijek bili uz mene.  Ova  pobjeda mi je najvrjednija pobjeda u karijeri i drago mi je da  je ostvarena na domaćem terenu.- zaključio je Škugor.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply