DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 1:1

DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 1:1
Na kraju prvog dana 1.kola Davis Cupa Hrvatska i Španjolska podijelile su bodove, Ante Pavić, nije uspio savladati Španjolca Roberta Bautista Aguta koji ga je pobijedio rezultatom  4:6,2:6,3:6.

Ante Pavić je premijerni meč u Davis Cupu odigrao protiv vodećeg španjolskog tenisača, 16. na ATP listi. Krenuo je odlično, imao dvije „break“ lopte kod 1:1 (na prvu je poslao lagani volej u aut), ali ipak nije uspio parirati iskusnijem tenisaču.
– Dosta sam zadovoljan ulazom u meč. Pokušao sam nastaviti tamo gdje je Franko završio. Uzeo sam dosta energije od publike. Kasnije sam malo izgubio fokus, pao mi je servis, a tako nije lako igrati protiv iskusnog tenisača“, rekao je Pavić, koji je već dobio nadimak „Ogulinska pantera“, nakon atraktivnog poena u trećem setu.
Željko Krajan bio je zadovoljan što će se u subotnji program ući s omjerom 1:1.
– Ovo je bilo potajno priželjkivano. Na papiru to nije dobro izgledalo, samo smo se mogli nadati nekoj pobjedi, a na kraju nam je to Franko donio. Nadam se da mu je to veliki poticaj da mu karijera krene u novom smjeru. Bio mi je ovo jedan od najtežih, ako ne i najteži meč za gledanje u mojoj trenerskoj karijeri.“
U subotu je na rasporedu meč parova (početak u 16 sati), u kojem će se sastati Marin Draganja i Nikola Mektić protiv Feliciana i Marca Lópeza.

 Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply