DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 1:0

DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 1:0

Hrvatska vodi Španjolsku 1:0, nakon prvog meča, u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, koji se igra u Gradskom vrtu u Osijeku.

U dramatičnoj završnici Hrvatska nakon prvog meča vodi 1:0, Franko Škugor nakon više od četiri sata igre pobijedio je španjolca Pabla Carreno Busta rezultatom 3:6,6:3,6:4, 4:6, 7:6.

Škugor je u prvom setu imao priliku kod rezultata (2:2), oduzeti servis španjolcu, ali mu to nije pošlo za rukom, tako prvi set završava rezultatom 6:3 za Carreno Busta.

U drugom setu Škugor je oduzeo servis španjolcu kod rezultata 4:2, te je izjednačio rezultat u setovima1:1. Treći set isto je završio na strani Škugora s rezultatom 6:4 i 2:1 u setovima za nas.  U četvrtom setu Carero Busta oduzima servis škugoru kod rezultata (4:4) i četrvti set odlazi na stranu španjolca (6:4) i 2:2, u setovima.

Peti set se pretvorio u prvau dramu.

Španjolac je imao prednost od 3:0, Škugor se vratio u meč i kod rezultata 5:3 i meč lopte za Španjolce, Škugor oduzima servis Carero Busti za 5:4. Peti set je završio tie-breakom, u kojem je Škugor bio bolji od španjolca Carero Busta.

Naše tenisače došli su bodriti  Janica Kostelić, Zlatko Mateša  predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply