Formiran klub HNS-HSU u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Formiran klub HNS-HSU u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini u srijedu je predstavljen Klub gradskih zastupnika HNS-a i HSU-a, a na konferenciji za novinare najavljeno da dvije stranke planiraju zajedno izaći na lokalne izbore i podržati HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anku Mrak-Taritaš.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HNS-HSU je Tomislav Stojak (HNS), potpredsjednica je Davorka Vukadin Samardžić (HSU), a članice su potpredsjednica Gradske skupštine Vesna Sudar (HSU) i Vesna Roje (HNS).

Stojak je poručio da je osnivanje zajedničkog kluba politička poruka o suradnji dviju stranaka koje imaju kompatibilne programe, a klub će im omogućiti više slobode i vremena u raspravama, prijedlozima i svemu što skupštinski Poslovnik omogućuje.

“Nadam se da je to samo početak duge suradnje koja će kulminirati na lokalnim izborima i participanjem u gradskoj vlasti nakon pobjede naše opcije”, kaže Stojak.

Zajednički klub znači i zajednički nastup HNS-a i HSU-a na lokalnim izborima za gradske četvrti i skupštinsku listu, te podršku HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba Anki Mrak Taritaš.

Mrak Taritaš izrazila je zadovoljstvo suradnjom i podsjetila da je s predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom već u istom klubu u Hrvatskom saboru. “Bez obzira što će klub relativno kratko trajati u ovom mandatu, nema razloga da se u njemu ne vide osobnost i jasni stavovi”, dodala je.

Nema ni jedne zagrebačke teme o kojoj nećemo reći jasan stav, ali ne kao predizborno obećanje, jer “muzej predizbornih obećanja već je dupkom pun eksponata”, nego zato što to zaista mislimo napraviti, obećala je Mrak Taritaš.

Tekst: HINA

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Leave a Reply