Gradonačelnik Milan Bandić, primio je delegaciju Francuske udruge poslodavaca

Gradonačelnik Milan Bandić, primio je delegaciju Francuske udruge poslodavaca

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju Francuske udruge poslodavaca (MEDEF), predvođenu predsjednikom Francusko-hrvatskog poslovnog vijeća MEDEF-a Charlesom Paradisom i veleposlanikom Republike Francuske u Hrvatskoj Philippeom Meunierom.

Delegacija je u Zagrebu u dvodnevnom službenom posjetu, u okviru kojega su već održani brojni sastanci s hrvatskim dužnosnicima, a susret u zagrebačkoj Gradskoj upravi nastavak je radnog posjeta gradonačelnika Bandića MEDEF-u u veljači prošle godine u Parizu.

Također, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Francuske u ponedjeljak, 30. siječnja, održan je i Hrvatsko-francuski poslovni forum na kojemu je francuskim tvrtkama predstavljeno poslovno okruženje i investicijske mogućnosti u Hrvatskoj te omogućen izravni kontakt s predstavnicima hrvatskih tvrtki.

U izjavi nakon sastanka, gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je danas domaćin delegaciji koja broji preko 50 članova, a koji predstavljaju najuglednije francuske tvrtke. Istaknuvši kako upravo francuska tvrtka završava jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj, Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, gradonačelnik je rekao kako se nada da će to dovesti do još bolje suradnje pri organizaciji partnerskih projekata Grada Zagreba i MEDEF-a. Uvjeren sam da ćemo za godinu dana, na zajedničkom sastanku u Parizu, moći predstaviti rezultate tih projekata. To je najbolja potvrda prijateljstva dvaju gradova i dviju zemalja, zaključio je.

Ovo je peta delegacija MEDEF-a u Hrvatskoj, ujedno i najveća, naglasio je predsjednik Francusko-hrvatskog poslovnog vijeća MEDEF-a Charles Paradis, objasnivši kako delegaciju čine predstavnici velikih francuskih kompanija spremnih na investicije u spektru od infrastrukture i transporta do energije i zbrinjavanja otpada. Francuske investicije usmjerene su uglavnom u infrastrukturne projekte poput autocesta i zračne luke, dodao je g. Paradis rekavši kako su iznimno bitan faktor i europski fondovi koji će do 2020. otvoriti nove mogućnosti za nove projekte i ulaganja.

Podsjetimo, na sastanku koji se održao u Parizu u veljači protekle godine, francuskim poduzetnicima su predstavljeni zagrebački projekti poput razvoja zračne luke, kongresnog centra, brze šinske linije do zračne luke, modernizacije sustava javne rasvjete i sl.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply