Projekt samozapošljavanja branitelja

Projekt samozapošljavanja branitelja

U Obrtničkoj komori Zagreb, održana je završna konferencija projekta Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća hrvatskih branitelja – poduzetničke edukacije namijenjene nezaposlenim hrvatskim braniteljima grada Zagreba. Na konferenciji  su prisustvovali  Vesna Helfrih, pročelnica Gradskog ureda za branitelje, Miodrag Demo, koordinator Odjela za branitelje,  Nera Pavić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Tanja Pernar, predstavnica Instituta za menadžment, Lucija Zlatar, predstavnica Sense Consultinga i Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Zagreb.

-Ovaj projekt odnosi se na nezaposlene hrvatske branitelje, cilj ovakvih projekata je izvući potencijal koji nezaposleni branitelji imaju. Hrvatski branitelji su pokazali kroz ovaj projekt, da još uvijek imaju volju i želju učiti, upuštati se u poduzetničke vode i stvoriti sebi i svojoj obitelji bolju egzistenciju.- rekla je Vesna Helfrih, pročelnica Gradskog ureda za branitelje.

Projekt provodi Grad Zagreb,Gradski ured za branitelje s ciljem osposobljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i članova obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem, s ciljem stjecanja poduzetničkih vještina i praktičnih znanja, kroz edukaciju, savjetovanje i mentorstvo, a sve kako bi se smanjio broj nezaposlenih branitelja u Gradu Zagrebu.

– Branitelji itekako imaju još ponuditi hrvatskoj državi, ovom našem narodu. I zato, hvala uredu koji im to omogućava, a najviše hvala našim braniteljima koji se iznova trude i usprkos svemu pronalaze način za ulagat u sebe i ovo društvo.- rekao je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Zagreb.

Osim Gradskog ureda za branitelje u projekt je uključen i Plavi ured, koji braniteljima pruža potpunu pomoć od početne ideje do realizacije poduzetničkog projekta.   U dvije godine koliko se projekt provodi deset branitelja, došlo je do kompletne realizacije svog projekta i samim time stvorili su uvjete za samozapošljavanje  i poticaj od 25.000,00 kuna.

Projekt postiže sjajne rezultate, a njegovu uspješnost prepoznala je i Europska komisija, koja je Gradu Zagrebu za ovaj projekt dodijelila i posebnu nagradu.
Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply