DAVOR BERNARDIĆ: Odluku o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika donijet će gradska organizacija

DAVOR BERNARDIĆ: Odluku o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika donijet će gradska organizacija

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak nije htio novinarima potvrditi niti opovrgnuti hoće li se kandidrati za gradonačelnika Zagreba rekavši kako će odluku o tome donijeti zagrebačka organizacija.

“O tome odluku nismo donijeli. Odluku će donijeti zagrebačka organizacija, ali kada to bude, vi ćete prvi saznati”, rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Upitan kada će to biti Bernardić je uzvratio kako će to biti u narednim tjednima.

“Moja ambicija je da izgradimo u Hrvatskoj dobro društvo koja će omogućavati ljudima da budu bolji i kreativniji, ostanak mladih u Hrvatskoj i društvo koje će osigurati da naši ljudi ne odlaze, da javna uprava bude učinkovitija, da radnici budu zaštićeni, no s druge strane da uložimo dovoljno novca u znanost i inovacije kako bismo postali moderna i konkurentna zemlja”, rekao je Bernardić upitan o svojim ambicijama.

Na pitanje jesu li tražili od HNS-a da oni odustanu od svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš, Bernardić je uzvratio kako navode iz medija neće komentirati.

“Hrvatska mora postati moderna, demokratska, razvijena europska država i dužni smo u Hrvatskoj graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje. Zato pozivam one odgovorne da sjednemo i prvo da vidimo kako da vidimo hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a”, rekao je čelnik SDP-a.

Upitan jesu li Plenković i Petrov odgovorili na njegov poziv za sastanak Bernardić je uzvratio kako, na žalost, nisu.

Nepojavljivanje svog prethodnika Zorana Milanovića, Bernardić je prokomentirao nastavkom njegove odluke da aktivno ne sudjeluje u političkom životu. “To je vama poznato još od rujna i ovih dana najvjerojatnije će dobiti svoj epilog… Treba poštovati želju čovjeka, nakon što je napustio mjesto predsjednika SDP-a da aktivno ne sudjeluje u političkom životu i vjerujem da će u narednim tjednima, očekujemo to u SDP-u i o tome smo razgovarali, gospodin Milanović najvjerojatnije napustiti parlament”, rekao je šef SDP-a.

Tekst: HINA

Foto: ARHIVA/Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply