VIP SQT 2017: Snježna kraljica i proslava 50. godina Svjetskog kupa oduševila strane medije

VIP SQT 2017: Snježna kraljica i proslava 50. godina Svjetskog kupa oduševila strane medije

Tri sjajna skijaška dana, koja su ove godine osim utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” uključivala i veliku proslavu 50 godina FIS Svjetskog kupa, oduševila su kako domaće tako i strane medije i novinare. Brojni predstavnici stranih medija zaslužni su što je i ove godine slika i priča iz Hrvatske ponovo obišla sve kontinente, a osim prijenosa utrka, reportaža, televizijskih priloga, pohvalno su o sljemenskim utrkama izvještavale i mnoge radijske postaje te pisali tiskani mediji i internet portali.

Veliki Alberto Tomba je izjavio za talijanske medije kako mu je Zagreb omogućio da ponovo proživi sve emocije iz prošlosti!

strani_mediji_sqtMeđu najuglednijim europskim tiskovinama koje su prenijele sjajne utiske sa ženske i muške utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” između ostalih bili su i austrijski Die Presse, Kurier, Kleine Zeitung, Wiener Zeitung, Tiroler Tageszeitung, Salzburger Nachrichten, Heute, Österreich, Die Presse, Kronen Zeitung, Der Standard, OÖ Nachrichten, njemački Bild, Frankfurter Allgemeiner Zeitung, Münchener Merkur, Stuttgarter Zeitung, češki Blesk, Mladá fronta DNES, francuski L’Equipe, talijanska La Gazzeta dello Sport, Corriere della Sera, La Repubblica i La Stampa, slovački Nový Čas, te slovenski Delo i Večer.

Svi su o utrkama pisali pohvalno ističući kao i uvijek izvrsnu atmosferu te posebno emotivne Slovakinju Veroniku Velez-Zuzulovu, novu kraljicu, i Talijana Manfreda Mölgga, novog kralja Sljemena. Tako talijanska La Stampa u tekstu od 6. siječnja naglašava kako Zagreb donosi sreću Talijanima, i ističe da je na stazi na Sljemenu već pobijedio Giuliano Razolli, a Mölgg je bio drugi 2010., a da je ove godine nastupio točno na dan 50. obljetnice prve utrke Svjetskog kupa koja je bila održana 1967. u Berchestgadenu.

Sam Manfred Mölgg je povodom svoje pobjede na muškom slalomu „Snow Queen Trophy“ izjavio: „Nevjerojatan je osjećaj opet pobijediti. Bila je teška utrka, teški uvjeti, ali u Zagrebu je uvijek posebno i jako sam sretan što sam došao do krune.“

Posebno je o utrci u Zagrebu govorio i drugoplasirani Felix Neureuther. „Sretan sam zbog ovog rezultata, jer Zagreb je za mene uvijek posebna utrka. Bila je teška utrka i teški uvjeti, ali divim se organizatorima koji su i ove godine, kao i svake do sada, napravili sjajan posao. Nadam se da će se utrka na Sljemenu voziti zauvijek u Svjetskom kupu“, rekao je Nijemac, kojem je to bilo treći put da u Zagrebu osvaja drugo mjesto.

Slovački SME prenosi izjavu Velez-Zuzulove koja je naglasila kako je izuzetno ponosna na pobjedu, a posebno što joj je krunu dala Janica Kostelić. “Moj san je bio pobijediti na ovoj utrci. Ulazak u cilj je bio ispunjen s puno emocija i te trenutke neću nikada zaboraviti”, citira Zuzulovu SME.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply