MUO: Koncert Komornog orkestra Slovenske filharmonije

MUO: Koncert Komornog orkestra Slovenske filharmonije

Slovenski ansambl nastupit će u MUO 11. siječnja 2017., s početkom u 20 sati.

Nastup je organiziran u sklopu suradnje Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije sa Zagrebačkim solistima. Zagrebački su glazbenici nedavno nastupili u atriju Narodne galerije u Ljubljani, a slovenski glazbenici će održati koncert u Muzeju za umjetnost i obrt u srijedu, 11. siječnja 2017., s početkom u 20 sati.

Komorni gudački orkestar Slovenske  filharmonijeIzvest će sljedeći program:

  1. Kogoj / F. Avsenek: Andante za gudače
  2. Šenk: Večernja serenada za violinu i gudače

solist: J. Podlesek, violina

  1. Adamič: Ljubljanski akvareli

Četrnaest je članova Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije, osnovanog 1993. godine. Orkestar je održao više od 400 koncerata u Sloveniji i inozemstvu (Austrija, Crna Gora, Hrvatska, Italija,  Makedonija, Srbija i Španjolska). Repertoar orkestra prepoznatljiv je po odabiru skladbi koje obilježava kreativnost i promoviranje djela suvremenih skladatelja. Nastupaju bez dirigenta, a surađuju s uglednim pijanistima, flautistima, violinistima, gitaristima i pjevačima. Objavili su brojne nosače zvuka.  Dobitnici su prestižnih nagrada i priznanja

ULAZNICE: 50 kuna (za pretplatnike na koncerte Zagrebačkih solista u Hrvatskom glazbenom zavodu, koncert Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije u Muzeju za umjetnost i obrt – besplatan).

Na fotografiji: Komorni gudački orkestar Slovenske filharmonije, snimljen u atriju Narodne galerije Ljubljana.

 

Leave a Reply