VIP SQT 2017.: Sljemenski kralj je Manfred Moelgg

VIP SQT 2017.: Sljemenski kralj je  Manfred Moelgg

Pobjednik muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” 2017. godine je Manfred Moelgg, drugo mjesto pripalo je Felixu Neureutheru, dok je treći Henrik Kristoffersen.

Moelgg je ovom pobjedom prekinuo dominaciju Marcela Hirschera, koji je u današnjoj utrci završio na šestom mjestu, a Moelggu je ovo prvo mjesto u utrci Svjetskog kupa nakon gotovo osam godina, posljednju pobjedu Moelgg je ostvario  2009. godine u Garmisch-Partenkirchenu.

– Pritiskao sam do kraja i uspio sam. Jako mi je drago sto sam ovdje pobijedio. Došlo je jako puno talijana i Alberto Tomba mi je dao veliku podršku, ali moram pohvaliti i Hrvatsku publiku na podršci. Ponos i čast je pobijediti na 50. rođendan FIS svjetskog kupa, pogotovo na jednoj od težih slalom staza u kupu.- rekao  je Manfred Moelgg, pobjednik Snow Queen Trophy 2017.

Austrijanac Manuel Feller koji je bio prvi nakon prve vožnje, nije završio drugu vožnju, “haklao” je vrata na samom startu druge vožnje.

Pobjedniku Sljemenske utrke Manfredu Moelggu krunu je uručila Janica Kostelić, dok ga je plaštom ogrnuo gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply