Skijalište u Bakačevoj ulici do 15. siječnja otvoreno za djecu i građanstvo

Skijalište u Bakačevoj ulici do 15. siječnja otvoreno za djecu i građanstvo

Nakon revijalne utrke ukupnih pobjednika Svjetskog kupa, na skijaškoj stazi u Bakačevoj ulici do 15. siječnja bit će otvoreno skijalište za djecu i građanstvo u okviru kampanje Međunarodne skijaške federacije – FIS „Bring Children to the Snow“. Na toj istoj stazi i Trgu bana Josipa Jelačića 15. siječnja obilježit će se i FIS-ov „World Snow Day“.

Danas se staza skraćuje i rade završne pripreme skijališta koje će se u konačnici protezati od drugog rotora kod ulice Pod zidom do Trga bana Josipa Jelačića. Skijalište se otvara 6. siječnja u 14 sati i otvoreno je do 21 sat, dok će ostale dane raditi svaki dan od 9 do 21 sat. U razdoblju od 7. do 13. siječnja skijalište je namijenjeno na korištenje djeci od 9 do 16 sati, dok od 16 do 21 sat na njemu mogu uživati odrasli.

Za sve koji dolaze sa svojom skijaškom ili snowboard opremom spuštanje niz stazu biti će besplatno, a građani će se moći skijalištem spuštati u grupama od maksimalno 20 ljudi s izmjenama svakih 15 minuta. Za one koji nemaju svoju opremu, biti će omogućen najam skijaške i snowboard opreme po simboličnim cijenama. Isto tako, svakodnevno će se na skijalištu po promotivnim cijenama održavati i škole skijanja i bordanja, za djecu u terminima od 11 do 16 sati, a za odrasle od 16 do 19 sati.

Uz to, na skijalištu će se 6. i 7. siječnja provoditi testiranja skija i snowboarda, 8. siječnja od 12 sati na programu je prezentacija natjecateljskog skijanja za djecu, a 14. siječnja od 14 do 21 sat bit će napravljen mali snow park. Posljednjeg dana obilježit će se FIS-ov „World Snow Day“ posebnim zabavnim programom punim iznenađenja.

Foto: HINA

Leave a Reply