Horošilov starta prvi u sutrašnjem slalomu na Crvenom spustu

Horošilov starta prvi u sutrašnjem slalomu na Crvenom spustu

Sutrašnju utrku muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ otvorit će Rus Aleksander Horošilov koji je na večerašnjem javnom izvlačenju brojeva dobio startni broj 1. Mnogobrojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su najbolje slalomaše svijeta koji su po svoje startne brojeve došli na jedinstven način spustivši se gradskom stazom u Bakačevoj ulici. „Jako mi se svidjelo ovo atraktivno izvlačenje brojeva, ali nadam se da će sutra ipak biti malo teža staza“, našalio se Horošilov.

Trostruki pobjednik Sljemena Marcel Hirscher dobio je startni broj 6. „Uvijek volim voziti u Zagrebu, nadam se da će i sutra biti dobro. Ovo je danas bio najteži dio“, dobro raspoložen bio je i Austrijanac. „Bilo je jako lijepo spustiti se na ovakav način po brojeve. Pozdravili smo se s ljudima, družili i mislim da je to jako dobro za skijanje“, zaključio je Hirscher.

Drugi u poretku slalomaša Henrik Kristoffersen sa starta će krenuti nakon Hirschera, sedmi. „Mislim da će Marcel ponovo pobijediti, iako ću se ja potruditi da mu to otežam. Dosad u Zagrebu nisam imao baš sreće, ali nadam se da će se to sutra promijeniti“, poručio je Norvežanin.

Fotografija2Publika je s oduševljenjem dočekala i šest hrvatskih skijaša koji će sutra voziti na Sljemenu – Ivicu Kostelića, Filipa Zubčića, Mateja Vidovića, Istoka Rodeša, Eliasa Kolegu i Williama Vukelića koji su se isto spustili stazom u Bakačevoj ulici. Ivica Kostelić sutra će imati startni broj 62. „Forma nije baš na najboljem nivou, no dat ću sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za neki zadovoljavajući rezultat“, rekao je Kostelić.

Filip Zubčić treći puta će voziti na Sljemenu, a sa starta Crvenog spusta krenut će 66. Ostali naši predstavnici imat će startne brojeve – Vidović 42, Rodeš 47, Kolega 60 i Vukelić 72.

Sutrašnja utrka počinje s prvom vožnjom u 14.45 sati, dok je druga vožnja na rasporedu u 18 sati.

Ulaznice za mušku utrku mogu se kupiti još i sutra na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica je 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. U cijenu je uključen i besplatan prijevoz, hrana i piće, te dobra zabava na Krumpirištu gdje će biti koncert Ivane Marić i benda, te DJ Čička, dok će se za dobru atmosferu brinuti voditelj Luka Bulić.

Foto: Kristijan KOMARICA/Snowqueentrophy/PRESS

 

Leave a Reply