U Zagrebu uz glazbu i vatromet na Trgu bana Jelačića dočekana Nova 2017. godina

U Zagrebu uz glazbu i vatromet na Trgu bana Jelačića dočekana Nova 2017. godina

U Zagrebu je veselo uz glazbu i tradicionalni ponoćni vatromet na Trgu bana Jelačića dočekana Nova godina, a sa sugrađanima i gostima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2016. i poželio sretnu 2017. godinu.

Zagreb, 31.12.2016 - U Zagrebu je veselo uz glazbu i tradicionalni ponoæni vatromet na Trgu bana Jelaèiæa doèekana Nova godina, a sa sugraðanima i gostima zagrebaèki gradonaèelnik Milan Bandiæ odbrojavao je posljednje minute 2016. i poželio sretnu 2017. godinu. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Zagreb, 31.12.2016 – U Zagrebu je veselo uz glazbu i tradicionalni ponoæni vatromet na Trgu bana Jelaèiæa doèekana Nova godina, a sa sugraðanima i gostima zagrebaèki gradonaèelnik Milan Bandiæ odbrojavao je posljednje minute 2016. i poželio sretnu 2017. godinu.
foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Zagrepčane i njihove goste u Novu 2017. godinu uveli su Vanna i Jacques Houdek, Psihomodo pop te Najbolji hrvatski tamburaši uz tradicionalni ponoćni vatromet i  blagdansko ozračje najboljeg europskog adventskog odredišta.

Doček 2017. godine počeo je na Trgu bana Jelačića uz glazbu DJ-a, a zatim su na pozornicu stigli Najbolji hrvatski tamburaši te Jacques Houdek. Nakon njega nastupila je Vanna koja je u ponoć uvela u Novu 2017. svojim velikim hitom “Tek je 12 sati”, koji je izvela sa Jacquesom Houdekom.  Uz tradicionalni vatromet u ponoć je slijedila čestitka gradonačelnika Bandića. Poslije ponoći svirku je počeo  Psihomodo pop.

Kao i proteklih godina, gradonačelnik Bandić je prije dolaska na glavni zagrebački trg obišao Prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Policijsku upravu zagrebačku.

U Zagrebu je 2017. godina dočekana na još nekoliko omiljenih adventskih mjesta.

Doček Nove godine na Zrinjevcu počeo je u 16 sati s dječjom proslavom, gdje su djeca mogla pozdraviti Staru godinu uz disco-tulum, tombolu, razne animacijske igre i glitter tetovaže. Zabava nije nedostojala ni za one starije, gdje je od 22 sata u zrinjevačkom glazbenom paviljonu svirao bend Gramofon. U više od dvadeset bijelih gastronomskih kućica Zagrepčani i gosti mogli su pronaći slasne zalogaje pripremljene prema tradicionalnim recepturama, te se ugrijati uz kuhano vino, zimske koktele i punč.

I na Trgu kralja Tomislava u Ledenom parku bio je organiziran doček Nove 2017. uz koncert TBF-a. Tako se u Novu godinu moglo ući i na klizaljkama. Dječji doček Nove godine počeo je u 11 sati uz animatore, a navečer je Ledeni park bio domaćin dvama bendovima.

Silvestarsku večer svirkom uživo otvorio je bend Uptown Gang, a u 23 sata počeo je koncert grupe TBF, koja je Zagrepčane i njihove goste uvela u 2017. godinu. Na Ledenom parku mogao se rezervirati i stol te dočekati Nova godina na Ledenom vidikovcu s kojega se pružao pogled na klizalište  i na ponoćni vatromet koji je označio početak 2017. godine. Bogata gastronomska ponuda Ledenog parka u Silvestarskoj je noći okupila najbolje zagrebačke ugostitelje s vrhunskim specijalitetima sa svih strana svijeta.

Zagrepčani i njihovi gosti ispratili su Staru 2016. godinu i dočekali Novu 2017. i uz soul, funk i disco ritmove na “Fuliranju” u Kurelčevoj ulici. Nastup Soulfingersa počeo je u 23 sata, nakon zagrijavanja uz disco ritmove legende 101-ice DJ-a Slavina Balena. Inače, tulum u Kurelčevoj počeo je mnogo ranije, a otvorio ga je u 11 sati DJ XXXTENDED.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Daniel KASAP

Leave a Reply