Prihvaćen zagrebački proračun za 2017. ‘težak’ 7,5 milijardi kuna

Prihvaćen zagrebački proračun za 2017. ‘težak’ 7,5 milijardi kuna

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su na sjednici s 29 glasova za i 22 protiv usvojili proračun za 2017, ‘težak’ 7,5 milijardi kuna i za 200 milijuna kuna veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca.

Protiv prijedloga proračuna glasovali su gradski zastupnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, nestranački zastupnici Sandra Švaljek i Vladimir Ferdelji te HSU-ova zastupnica i potpredsjednica Gradske skupštine Vesna Sudar, dok su za proračun glasovali HDZ, Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti, HSS, HSU, BUZ te HSP AS.

Iako se počelo spekulirati, nakon što prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca nije prihvaćen, da HDZ kreće u rušenje Bandića, to se ipak nije dogodilo.

Zastupnici SDP-a i HNS-a tad su glasali protiv predloženog proračuna, dok su zastupnici iz redova HDZ-a i HSLS-a bili suzdržani. Da proračun danas nije dobio ‘zeleno svjetlo’, raspustila bi se Skupština, a na čelu grada bi do lokalnih izbora u svibnju bio povjerenik kojega imenuje Vlada.

Tekst: HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply