MILAN BANDIĆ: Nigdar nije bilo da nekak nije bilo

MILAN BANDIĆ: Nigdar nije bilo da nekak nije bilo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na novinarski upit ‘očekuje li prolazak njegovog prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2017. u Gradskoj skupštini ili smatra da ga HDZ neće podržati’, odgovorio je podsjetivši na stihove Miroslava Krleže –  Nigdar nije bilo da nekak nije bilo i nigdar ne bu da nekak ne bu.

“Za mudre i pametno je dovoljno”, izjavio je Bandić u srijedu nakon otvaranja Doma za starije osobe na Laščini.

A na upit hoće li on podržati HDZ u Hrvatskom saboru, ako HDZ ne podrži njega, odnosno proračun Grada Zagreba u Gradskoj skupštini 20. prosinca, Bandić je rekao kako je sve odgovorio u prvoj rečenici.

Zagrebački gradonačelnik potvrdio je da će prijedlog gradskog proračuna za 2017. doći u proceduru u Gradsku skupštinu u zakonskim okvirima.

“Ja sam imao temu oko proračuna, imao sam pressicu i sve sam rekao. I koliko me god budete pitali, uvijek ću vam isto odgovoriti. Proračun nije gradonačelnikov samo, nego je to proračun građana Grada Zagreba, i svatko će se odrediti prema tom proračunu. I svatko će snositi posljedice, za dobro i loše, pa i gradonačelnik. Nigdar nije bilo da nekak nije bilo i nigdar ne bu da nekak ne bu. Ja mislim da sam sve rekao”, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Na pitanje očekuje li nekoga na predstojećim lokalnim izborima kao protukandidata od HDZ-a i SDP-a, kao najvećih stranaka, Bandić je rekao kako očekuje najmanje 20-ak protukandidata, kao inače.

“Što više kandidata, to bolje. To je demokracija. Tko pobijedi, ja ću mu čestitati. Ako pobijedim ne očekujem kao i dosad od mnogih da ću dobiti čestitku. Ali, to je sastavni dio života. Hrvatski ljudi vole uspjeh, ali ne vole uspješne. Ali Zagrepčani vole i uspjeh i uspješne. To je moja sreća”, kazao je Bandić.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u utorak navečer, gostujući u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” rekao je: “Pustimo gradonačelnika da ovaj mandat odradi do kraja, kako bi lagano mogao otići u svoju političku mirovinu”. Na to se nadovezao potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić rekavši da se očito nastavlja koalicija HDZ-HSLS-Milan Bandić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply