FOTO: Djed Mraz iz Laponije stigao u Zagreb

FOTO: Djed Mraz iz Laponije stigao u Zagreb

Joulupukki, “pravi” Djed Mraz iz Laponije u Finskoj, stigao je u utorak u Zagreb i obradovao mališane, kojima je poručio da se igraju, uče i ostani dobri i darivao ih slatkišima.

Dolaskom Djeda Mraza te nastupom “Zagrebačkih pahuljica” i ekipe dječjeg “Medveščaka” na klizalištu Ledenog parka, počeo je adventski program namijenjen najmlađima.

Joulupukki je svojom kočijom obišao i Strossmayerov trg te Zrinjevac dijeleći djeci poklone koje je pripremio Kraš. Na Zrinjevcu se uz pjesmu dječjeg zbora Klinci s Ribnjaka moglo i fotografirati s Djedom Mrazom, a djeca su mu mogla šapnuti svoje božićne želje.

U Zagrebu će ostati i u srijedu, kad planira posjetiti Gornji grad.

Advent u Zagrebu tako je nadopunjen još jednim programom namijenjenim najmlađima. Počeo je otvorenjem Ledenog parka 27. studenog, kada je Orašara na ledu pogledalo je nekoliko tisuća posjetitelja. Građani su zatim paljenjem lampica na Zrinjevcu pokrenuli zagrebačku adventsku čaroliju, koja privlači u centar gradan mnoge Zagrepčane i zagrebačke goste.

Joulupukki je došao iz grada Rovaniemija smještenog na najsjevernijem dijelu Finske. U suradnji s Veleposlanstvom Republike Finske, dolazio je i prijašnjih godina.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply