FOTO/PRVA HNL: Rijeka neporažena na Maksimiru, suci krivi?

FOTO/PRVA HNL: Rijeka neporažena na Maksimiru, suci krivi?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru odigrali su dobru utakmicu u kojoj na kraju nije bilo pobjednika. Rijeka je povela u 51. minuti preko Alexsander Gorgona, da bi u 77. minuti izjednačio Sigali. Na Maksimiru se okupilo 8319 gledatelja, od toga na jugu prema službenim brojačima je bilo 1780 pripadnika Armade.

Riječani su imali veliku šansu u posljednjim minutama utakmice preko Bradarića riješiti utakmicu u svoju korist, ali njegov udarac završio je pored dinamovog gola. Rijeka je od 70. minute igrala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona, strijelac pogotka za Rijeku, Alexsander Gorgon, morao napustiti igru. Dvadeset minuta ranije i Ivan Mance, službeni predstavnik nogometnog kluba Rijeka odstranjen je s klupe zbog psovanja sudaca.

Nakon utakmice Riječani su bili ljuti na suca Vučemilovića, javio se i predsjednik Rijeke Damir Mišković iz Afrike i za Novi list izjavio kako podnosi ostavku na sve dužnosti u HNS-u.

Riječani su ljuti na suca zbog isključenja, prekršaja, osam izrečenih opomena igračima, od kojih su tri zbog prigovora sucu i odugovlačenja povratka lopte u igru (vratar Prskalo, op. a).

Sudac Vučemilović nije mogao umjesto Bradarića ugurati loptu u dinamov gol, ali je mogao suditi igranje rukom Bradarića u rijekinom šesnestercu u prvom poluvremenu, međutim sudac nije vidio tu ruku i nije svirao čisti jedanaesterac za DInamo. Čak su neke kolege novinari iz Rijeke javili preko mobitela porukom da je bio čisti “penal” za Dinamo.

Rijeka je ostala na šest bodova ispred Dinama, i ako nastavi igrati kao u dosadašnjem dijelu prvenstva neće biti samo jesenski, već i proljetni, odnosno konačni prvak za sezonu 2016./2017.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply