GRADSKA SKUPŠTINA: Počela sjednica, pred zastupnicima proračun Zagreba za 2017.

GRADSKA SKUPŠTINA: Počela sjednica, pred zastupnicima proračun Zagreba za 2017.

Prihvaćanjem dnevnog reda s 25 točaka, među kojima je i prijedlog gradskog proračuna za 2017. u prvom čitanju, u četvrtak je počela sjednica zagrebačke Gradske skupštine.

Na početku zasjedanja je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) s govornice čestitao skupštinskom potpredsjedniku Davoru Bernardiću na izboru za predsjednika SDP-a, što su gradski zastupnici popratili pljeskom.

U tijeku je aktualni sat, a za postavljanje pitanja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima u Gradskoj upravi prijavilo se 15 gradskih zastupnika.

Na skupštinskoj sjednici zastupnici će u prvom čitanju razmotriti prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu, koji je povećan za oko 155 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji te iznosi 7,3 milijardi kuna, bez proračunskih korisnika koji sudjeluju s još dodatnih 1,8 milijardi kuna. “Tako, kad se to zbroji, dobije se nešto više od 9 milijardi kuna”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Gradonačelnik Bandić u srijedu je poručio kako za prijedlog proračuna očekuje podršku svih gradskih zastupnika.

Oni će, među ostalim, na skupštinskoj sjednici razmotriti i Bandićev prijedlog za promjenu Statuta Grada Zagreba te njegov prijedlog odluke o financiranju mjesne samouprave, u kojemu se izdvajanje za mjesnu samoupravu povećava s 5 na 15 posto gradskog proračuna. Pred gradskim zastupnicima bit će i gradonačelnikov prijedlog zaključka o namjeri sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply