Smotra Zimske službe

Smotra Zimske službe

Već tradicionalno, uoči početka zimske sezone gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je nazočio Smotri Zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.

U kraćem obilasku centralne baze i postrojenih ralica se provjerila ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme. Prisutni su imali priliku vidjeti dispečerski centar sa sustavom za praćenje vozila (GPS) te sustavom za rano otkrivanje leda i poledice na kolnicima što se kontinuirano ažurira podatcima Hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske .

Pohvalivši rad voditelja Službe i djelatnika Zagrebačkog holdinga, gradonačelnik Bandić je naglasio da Zagreb novu zimu dočekuje spremniji nego ikad. Ove godine raspolažemo s najviše ekipa, njih 259 je raspoređeno u čak 15 baza u gradu. Na skladištu je pohranjeno 18.000 tona soli i 2.500 tona sipine, a bude li potrebno povlačit će se zalihe. Zagrebačka zimska služba je jedna od boljih u Europi, a građane navikle na visok standard nećemo iznevjeriti – izjavio je gradonačelnik.

Sve ekipe (teretno vozilo s ralicom i posipačem) kojih je ove godine za 24 više nego lani su opremljene GPS-uređajima za pravovremeno reagiranje. Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste, a u okviru kojih djeluje Zimska služba je naglasio da je sve spremno za nadolazeće vremenske izazove. Kako se grad širi tako služba pokriva nova naselja. U Zagrebu je oko 4.500 ulica, a ukupno se rali i prosipava 2.569 km prometnica ili oko 13,5 milijuna kvadratnih metara. Ulice su raspoređene po prioritetima, u roku od 2 do 5 sati se moraju očistiti prometnice prvog prioriteta, dok je rok za drugi 24 sata– kazao je.

Smotri Zimske službe je prisustvovao Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine sa suradnicima te gradski zastupnici, predstavnici Zagrebačkog holdinga, gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply