DOMINIK ETLINGER: Nećemo dozvoliti da u Zagrebu prevlada megalomanija privatnih interesa

DOMINIK ETLINGER: Nećemo dozvoliti da u Zagrebu prevlada megalomanija privatnih interesa

Tajnik zagrebačkog SDP-a i zastupnik te stanke u Gradskoj skupštini Dominik Etlinger u utorak je, u povodu postavljanja ugostiteljske terase u vlasništvu tvrtke Hoto Cvjetni Tomislava Horvatinčića na Cvjetnom trgu, poručio kako u SDP-u neće dozvoliti da megalomanija privatnih interesa prevlada nad javnim interesom, uzurpiranjem javnih površina kojih je, kako je dodao, sve manje u Zagrebu.

“Ljudi moraju biti ispred privatnih interesa gradonačelnika Milana Bandića i skupine privilegiranih pojedinaca za čiji interes ova Gradska uprava radi. Borba za očuvanje javnih prostora je borba za ljude, ali i za moderan, kulturan, otvoren i razvijen grad. Nećemo dozvoliti da megalomanija privatnih interesa prevlada nad javnim interesom uzurpiranjem javnih površina kojih je sve manje u Zagrebu”, izjavio je Etlinger za Hinu.

Kaže kako je “šteta što Hoto grupa nije bila toliko uporna u izvršenju svojih obaveza prilikom gradnje privatne garaže u koju se ulazi s javne površine”, podsjećajući kako su se tada obvezali izgraditi polivalentnu dvoranu za javne potrebe i obnoviti fasade u bloku, no to nikada nisu učinili. Sramota je, kazao je Etlinger, što Gradska uprava nije inzistirala na izvršenju obaveza i zaštiti javnog interesa.

Poručio je i kako je Zagrebu potrebna cjelovita strategija upravljanja gradskim prostorima kojom će se propisati pravila koja jednako vrijede za sve.

“Ta strategija mora biti usklađena sa pravilima struke i željama Zagrepčana”, istaknuo je SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger.

Hoto Cvjetni Tomislava Horvatinčića u ponedjeljak je ponovno počeo postavljati terasu na zagrebačkom Cvjetnom trgu, jer je od Grada Zagreba za to dobio suglasnost po novim parametrima, nakon što im je prethodnu zimsku terasu, postavljenu tik do pravoslavne crkve, Grad Zagreb nedavno uklonio, potaknut prosvjedima Zagrepčanki i Zagrepčana.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply