KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2018.: Hrvatska – Island 2:0

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2018.: Hrvatska – Island 2:0

Pobjedom nad Islandom Hrvatska je upisala je još jednu pobjedu u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018.  Strijelac oba gola za Hrvatsku je Marcelo Brozović, prvi gol postignut je u 15. minuti (1:0) i 91. minuti (2:0).

Hrvatska nakon četri utakmice ima deset bodova, i prvo mjestu u svojoj skupini. Slijedeću utakmicu Hrvatska igra u ožujuku 2017. kod kuće protiv Ukrajne.

– Čestitke našim igračima na završenim kvalifikacijama u ovoj godini. Ono što smo željeli da ostanemo na čelnoj poziciji to smo i ostvarili. Igrali smo na teškom terenu. Žao mi je što je Perišić zaradio crveni karton i što neće biti u utakmici sa Ukrajnom. – rekao je izbornik Čačić.

Ulaskom Modrića došlo je do promjene u igri.

– Momčad je puno sigurnija kada je Luka unutra i dobrim djelom smo stabilizirati igru, u drugom poluvremenu.- rekao je Ante Čačić.

Mateo Kovačić, svojom igrom u Realu zaslužio je ulazak od prve minute.

– Kovačić svojom igrom u Realu zaslužio je da zaigra od početka utakmice. Mi igramo u teškim uvjetima, doma igramo bez gledatelja, prate nas ozljede, tako kada se sve skupa sumira, mi smo stvarno naparavili čudo. U četiri utakmice primili smo samo jedan gol.- rekao je Čačić.

Ukrajna pred punim stadionom

– Svi igrači koji igraju za reprezentaciju dolaze  iz klubava gdje je drugačija atmosfera na stadionima, oni za reprezentaciju daju zadnje atome svoje snage, i u ovakvim uvjetima oni daju sve da pobjede.- zaključio je Ante Čačić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 


Leave a Reply