ANKA MRAK TARITAŠ: Imam viziju ljepšeg i boljeg Zagreba

ANKA MRAK TARITAŠ: Imam viziju ljepšeg i boljeg Zagreba

U klubu SUPER SUPER, u Zagrebu službeno je otvarena  kampanje Anke Mrak-Taritaš za gradonačelnicu Zagreba, pod nazivom Nova energija za pametni grad.

Anka Mrak Taritaš bazirala se na tri od pet projektata koji  u Gradu Zagrebu  riješava u prvom mandatu, a spomenula je i neke zapuštene prostore za koje ima viziju kako bi trebali izgledati, tako je spomenula napušteni prostor Gredelja, koji bi bio zagrebački Manhattan.

– Ima puno prostora u Gradu koji me intrigiraju, ima puno napuštenih površina za koje imam viziju, tako imam viziju Gredelja, kojeg u budučnosti vidim kao Manhattan. Pa i ovaj prostor gdje se sada nalazimo ima svoj potencijal.- rekla je Anka Mrak Taritaš.

Prva tri projekta koja su ostvariva vrlo brzo, su pametni semafori za brži protok prometa, javni registar gradske imovine i javni proračun Grada Zagreba, kako bi se u svakom trenutku moglo vidjeti kako se troši i kuda odlazi novac građana.

Mrak Taritaš je spomenula i gradnju mostova preko Save, koji bi uveliko rasteretili promet u Zagrebu, dotaknula se i prireza koji u Zagrebu iznosi 18%, ona bi ga u četri godine smanjila za 3%, u  Holdingu bi došlo do promjena, koje bi rezultirale smanjenjem cijena usluga.

U svom predstavljanju Anka Mrak Taritaš spomenula je što sve neće raditi, i zašto je ona prava osoba koja bi trebala voditi grad.

-Neću glumiti Batmana, neću trčati u ranu zoru, penajati se na Sljeme, neću pojesti snijeg, ali ću odgovorno, voditi grad, kao što sam i do sada odgovorno obavljala svaki svoj posao. Meni je stalo do Grada Zagreba da bude ljepši, bolji i uređeniji nego što je to danas,-rekla je Anka Mrak Taritaš.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

 

Leave a Reply