Paraolimpijci na prijemu kod gradonačelnika Milana Bandića

Paraolimpijci na prijemu kod gradonačelnika Milana Bandića

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je  delegaciju Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom i sportaše paraolimpijce koji su sudjelovali na  Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Predsjednik   Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić, iskoristio je susret da uputi gradonačelniku zamolba   za pokroviteljstvo u Projektu Promijeni način razmišljanja – Sport je za svakog koji je odobren kroz natječaj EU fonda. Projekt će se, osim u Zagrebu provoditi u svim partnerskim zemljama (Italija, Austrija, Slovenija, Srbija, Makedonija i Crna Gora) od 1.1. 2017. do 30.6. 2018. Cilj je promocija i razmjena iskustva sporta osoba s invaliditetom na okruglim stolovima, seminarima, pokazno sportsko rekreativnim aktivnostima te edukacija okoline, djece i mladih. Završno događanje održat će se u lipnju 2018. Zagrebu.

– Grad Zagreb će vam uvijek biti na usluzi, kao što vam je i do sada bio. Hvala još jednom na vašim rezultatima koje ste postigli na protekloj olimpijadi, i predlažem da se svima vama dodijeli Medalja Grada Zagreba, a najbolji među vama biti će nagrađeni Nagradom Grada Zagreba. Vi imate dijamantnu volju, svakim danom pobjeđujete sebe. U nama ćete uvijek imati prijatelja, i kada postižete vrhunske rezultate i kada oni, iz nekog razloga izostanu. Moja vrata su otvorena za sve vas, i kada imate neki problem, mi smo tu da vam pomognemo.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Zlatna paraolimpijka stolnotenisačica Sandra Paović zahvalila se u ime svih paraolimpijaca  gradonačelniku na  prijemu i podršci koju im pruža.

– Ja nisam rođena u Zagrebu, dolazim iz Vukovara, ali koliko topline sam doživjela u ovom gradu, kao da sam rođena u njemu. Posebno sam zahvalna na podršci gradonačelnika koju pruža paraolimpijcima i sportašima bez invaliditeta. Čovjek se često puta zapita dali  sav trud koji mi ulažemo na našim treninzima, da li to netko prepoznaje, ili nas samo svi tapšaju kada osvojimo medalju i tada nas zapaze, i odmah zaborave. Premalo  je ljudi kao što je gradonačelnik Bandić koji je uz nas u svakakvim situacijama.- rekla je Sandra Paović.

Uz Sandru Paović, na primanju su bili i ostali paraolimpijci, također sudionici Paraolimpijade u Rio de Janeiru, Zoran Talić, Helena Dretar-Karić, Anđela Mužinić, Branimir Budetić, Ivan Katanušić, Mladen Tomić Kristijan Vincetić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply