ABA LIGA: Cedevita slavila kod MZT-a 89:85

ABA LIGA: Cedevita slavila kod MZT-a 89:85

U 3. kolu A skupine Eurokupa Cedevita je u Skoplju pobijedila MZT sa 89:85 i tako upisala svoju prvu pobjedu u spomenutom natjecanju u ovoj sezoni.

U odnosu na dosadašnji sastav s kojim je nastupala u Eurokupu i ABA ligi, Cedevita je u Makedoniji igrala bez Davida Stocktona i Duje Dukana (pridruženi A-1 liga dijelu rostera), Scottyja Hopsona i Karla Žganeca (ima bolna leđa pa kratko mora mirovati). Međutim, Zagrepčani su u tijesnoj završnici uspjeli izboriti vrijednu pobjedu koja će im puno značiti u borbi za drugi krug.

Do pobjede je Cedevitu predvodio Pierre Jackson s 29 poena, šest skokova i sedam asistencija, Filip Krušlin uz šut za tricu 4/6 upisao je 14 poena, tri skoka i tri asistencije, a Marko Arapović ubilježio je 13 poena i sedam skokova.

Na suprotnoj strani najbolji je s 23 poena (šut za dva 4/6, šut za tri 4/7) i osam skokova bio Daniel Clark.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Veljko Mršić (trener Cedevite). “Napadački je utakmica bila dobra na obje strane, no obrane nisu bile na nivou. Međutim, nakon svih turbulencija koje su se događale zadnjih dana i pritiska da moramo pobijediti jer smo bolji, a došli smo bez trojice igrača koji su u zadnje vrijeme bili u petorci, dečki su se uspjeli skupiti. Stvarno su puno željeli, no ovo je ostavilo traga na njima i prevelika motivacija i želja nije dobra. Dobro je da smo ovo dobili i sada lakše idemo dalje. Bila je to odlična Jacksonova utakmica. Mislim da on ima kvalitetu i može biti još bolji. Tek je došao, tri-četiri dana je s nama, puno nam je pomogao i idemo dalje.”

Marko Arapović (krilni centar Cedevite): “Bilo je teško radi lošijih predstava prošlih par utakmica. Znali smo da ovo mora biti utakmica koja će nas vratiti na pravi put. To smo pokušavali napraviti pristupom, no u prvom poluvremenu, koliko god mi to htjeli, lopta nas nije htjela. Promašivali smo jedan na nula zicere, lopte su nam ispadale iz ruke, no vratili smo se u drugom poluvremenu. Nastavili smo raditi i nešto je ušlo. To je i put kojim ova ekipa treba ići, da idemo na skok, da gradimo skok, igramo obranu i trčimo u napad. To će donijeti rezultate. Jackson je unio dosta svježine i dosta toga novog. To je ono što nam je trebalo u igri i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje partije.

Tekst: HINA

Foto: ZNA

Leave a Reply