DAVOR BERNARDIĆ: Rebalans je pretakanje “iz šupljeg u prazno”

DAVOR BERNARDIĆ: Rebalans je pretakanje “iz šupljeg u prazno”

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) ocijenio je u četvrtak da je SDP jedina prava opozicija u Skupštini, a za predloženi rebalans gradskog proračuna ustvrdio je da je “pretakanje iz šupljeg u prazno”.

Osim toga, dodao je kako građani pune gradsku blagajnu, a zna se tko ju prazni.

“Mi smo jedina prava opozicija. Drugi se mijenjaju u tome tko će podržati gradonačelnika, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu”, odgovorio je Bernardić na pitanje novinara kakvo je stajalište SDP-a prema rebalansu proračuna s obzirom da su iz HDZ-a najavili da će ga podržati, ali i sami predložiti promjene. Nestranačka zastupnica Sandra Švaljek najavila je da rebalans neće podržati.

“Sada su na vlasti HDZ i Bandić, to je jasno”, rekao je te dodao kako je prije zajedno s Bandićem bila i Švaljek. “Svi su se s njim izmijenjali, samo smo mi ostali dosljedni i opozicija”, dodao je.

Rebalans, kao i izvještaj o izvršenju gradskog proračuna, je “pretakanje iz šupljeg u prazno” jer su investicije u gradu četvrtu godinu za redom u slobodnom padu. To pokazuje prihod od komunalnog doprinosa koji je, u prvih šest mjeseci, pao 15 posto. Vidi se i nesposobnost u uzimanju europskih novaca. Dakle, građani Zagreba plaćaju sve iz svog džepa, ocijenio je Bernardić.

U vezi gradonačelnikova prijedloga odluke o autotaksi prijevozu, Bernardić je izrazio zadovoljstvo što je SDP, iz opozicije, uspio ukinuti moratorij i omogućiti taksistima da rade za sebe, a ne ‘za gazde’. “Cilj nam je da ljudi, koji plaćaju porez i prehranjuju svoju obitelj, žive dostojno od svoga rada. Nadam se da će današnja odluka to i omogućiti”, rekao je Bernardić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply