Tržnica na Borongaju, u funkciji do proljeća!?

Tržnica na Borongaju, u funkciji do proljeća!?

Tržnica na Borongaju, prvo je trebala biti premještena na drugu lokaciju još u lipnju, s obzirom da radovi na nogometnom kampu još nisu započeli, tako se i trgovci sa Borongaja nisu preselili, na terminal Dubec,  novu destinaciju tržnice.

– Tržnica Borongaj od kada postoji, imala je niz poteškoća i sada se konačno nazire kraj, tim nevoljama. Konačno smo postigli dogovor da ostajemo ovdje dok nova tržnica na terminalu Dubec ne bude spremna za početak rada. Po mojoj procjeni do preseljenja bi došlo do proljeća.- rekao je Stjepan Kudelić, predsjednik Sindikata trgovaca na tržnicama i na otvorenom.

Kada je došla vijest o preseljenju tržnice, većina prodavača bila je nezadovoljna tom odlukom, sada se mišljenje promijenilo.

– U Gradskoj upravi prezentirali su nam novu lokaciju, koja zadovoljava naše potrebe i zato smo pristali na premještaj i promijenili mišljenje.- rekao je Stjepan Kudelić.

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je tržnicu Borongaj, koja danas izgleda puno bolje nego ranije, kučice su obojene u jednu boju, prostor izgleda pristojnije nego ranije, tako da je i sam gradonačelnik bio zadovoljan viđenim.

– Ja sam zadovoljan, a biti ću još zadovoljniji  kada to napravimo u Dubcu, po uzoru na druge metropole. Ovo je daleko bolje, od onoga što je bilo, ljudima se treba pomoći, a ne ubiti u njima svaku nadu i ugroziti njihovu egzistenciju.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply