Otvoreno drugo Savjetovalište za majke i djecu

Otvoreno drugo Savjetovalište za majke i djecu

Gradonačelnik Grada Zagreb Milan Bandić, u društvu pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Mirne Šitum, otvorio je u Domu zdravlja Zagreb-Istok, Ninska 16, drugo po redu Savjetovalište za majke i djecu.

Projekt je  pokrenuo  Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Domom zdravlja Zagreb-Istok, a sukladno Gradskom programu promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015.-2017. Program definira aktivnosti povećanja broja dostupnih savjetovališta za djecu i majke.

– Drago mi je što smo drugo po redu Savjetovalište otvorili ovdje u Sesvetama, gdje imamo veliki prirodni prirast stanovništva, gdje se rodilo više djece, nego u centru Zagreba. – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

U okviru Projekta Savjetovalište za majke i djecu osigurat će se potpora kako trudnicama, tako i majkama nakon poroda kroz savjetovanje, grupe za potporu dojenju i trudničke tečajeve.

U nacionalnom tjednu dojenja koji se održavao od 1.-7. listopada, u Gradu Zagrebu sve klupe proglašene su klupama za dojenje, a jedna specijalizirana klupa za dojenje i presvlačenje djece, u dvorištu Doma zdravlja u Prilazu baruna Filipovića, službeno će biti u uporabi od 22. listopada 2016. godine.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply